TAP Premium Lounge, Lisbon Airport - World Travel Stories

TAP Premium Lounge, Lisbon Airport

TAP Premium LoungeΑν βρεθείς στο αεροδρόμιο της Λισαβώνας ταξιδεύοντας με Star Alliance εταιρεία και δικαιούσαι πρόσβασης σε κάποιο lounge (είτε λόγω business class είτε λόγω Star Alliance Gold status), τότε οι επιλογές σου είναι δύο: Το ANA Lounge και το TAP Premium Lounge. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας επισκέφθηκα το δεύτερο και σου μεταφέρω τη γνώμη μου.

Το TAP Premium Lounge βρίσκεται μετά τον έλεγχο ασφαλείας του Terminal 1 και στον 1ο όροφο, ακριβώς πάνω από τα καταστήματα. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το ANA Lounge το οποίο την ώρα που πήγαμε (11μμ) ήταν κλειστό. Το TAP Premium Lounge λειτουργεί από νωρίς το πρωί (05.00) και μέχρι τα μεσάνυχτα. Οπότε και ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας δεν ήταν πολύς και -εκτιμώ εξ’ αιτίας του προχωρημένου της ώρας- οι εντυπώσεις μέτριες. 

Ο χώρος λοιπόν είναι αρκετά άνετος και μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο. Στην περίπτωσή μας ωστόσο ήταν σχεδόν άδειο αφού με εξαίρεση τη βραδυνή πτήση της Aegean προς Αθήνα, δεν υπήρχε άλλη πτήση να αναχωρεί. Όλο το lounge αναπτύσσεται σε έναν χώρο, με το μισό μέρος να καταλαβάνει ο χώρος φαγητού-ποτού μαζί με τα σχετικά τραπέζια, ενώ στον άλλο μισό θα βρεις το μπαρ, καναπέδες, πολυθρόνες με μικρά τραπέζια καθώς και έναν μικρό σταθμό εργασίας αλλά και ένα μικρό χώρο για τα παιδιά. Σε όλους τους χώρους κυριαρχούν αποχρώσεις του πράσινου (ή χρωμάτων που ταιριάζουν με αυτό). Ορισμένα από τα καθίσματα ωστόσο -αν και αισθητικά είναι όμορφα- δείχνουν αρκετά άβολα, ειδικά αν πρέπει να διαχειριστείς και κάποιο ποτήρι ή κάποιο πιάτο ταυτόχρονα με το να καθίσεις. Παράλληλα σε αρκετά τραπεζάκια υπήρχαν διαβασμένες εφημερίδες και χρησιμοποιημένα ποτήρια και πιάτα, τα οποία ουδείς είχε μερημνήσει να μαζέψει.

TAP Premium Lounge TAP Premium Lounge

Σε οτι αφορά το φαγητό, δυστυχώς δεν είχαμε ιδιαίτερα καλή εμπειρία. Λίγες – έως ελάχιστες – επιλογές σε ζεστά πιάτα ή ζεστά και κρύα σνακ, τα οποία δεν ανανεώθηκαν παρά στο ελάχιστο, καθώς και “δείγματα” τυριών, γλυκών και φρούτων (τα οποία επίσης δεν ανανεώθηκαν). Θέλω να πιστεύω πως η εικόνα αυτή είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός οτι ήταν αργά και το lounge θα έκλεινε σε μία ώρα.

TAP Premium Lounge

Στα πολύ θετικά του χώρου οι επιλογές κρασιών (όλες ντόπιες) που μπορούσες να σερβιριστείς από ειδικό μηχανισμό, ο οποίος κρατούσε το περιεχόμενο των φιαλών σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση από πλευράς επαφής με τον αέρα. Φυσικά υπήρχαν αναψυκτικά, μπύρες (σε κουτάκι ή ποτήρι) και κάποια βασικά λευκά ποτά και ουίσκι. Στο χώρο του μπαρ πάλι, υπήρχαν πάνω κάτω οι ίδιες δυνατότητες και παροχές, ωστόσο έλειπε ο μπάρμαν, και όση ώρα κάτσαμε στο lounge δεν εμφανίστηκε ποτέ!

TAP Premium Lounge wine selection TAP Premium Lounge bar

Στο χώρο θα βρεις επίσης πολλές οθόνες που προβάλουν είτε ειδησεογραφικό πρόγραμμα είτε τις αναχωρήσεις πτήσεων, πάρα πολλές πρίζες και υποδοχές USB, ενώ αν δεν έχεις δεδομένα στο κινητό σου θα ικανοποιηθείς απόλυτα από το εξαιρετικό -δωρεάν- wifi.

To προσωπικό δεν έδειχνε ιδιαίτερα ζωηρό στο να κάνει το οτιδήποτε, προφανώς περιμένοντας να πάει η ώρα 12μμ για να σχολάσει. Ανανέωσε μεν δύο φιάλες κρασιού που άδειασαν και πορτοκαλάδα στις κανάτες αλλά πέραν αυτού ουδέν ιδιαίτερο. Και φυσικά δεν μπήκαν στον κόπο να μαζέψουν πιάτα από τραπέζια παρά μονάχα 30-40′ αφού είχαμε κάτσει. 

Ξαναλέω: Θέλω να πιστεύω πως απλώς ήμασταν άτυχοι – και αυτό που αντικρύσαμε στο TAP Premium Lounge είχε να κάνει με το προχωρημένο της ώρας – και πως αυτή δεν είναι η καθημερινή εικόνα για το βασικό lounge της οικοδέσποινας  TAP Air Portugal. Δεν θα σου πω οτι δεν προτείνω το συγκεκριμένο lounge ή οτι είναι κακό. Θα σου πω ωστόσο πως αν ταξιδεύεις με πτήση μετά τις 23.00 να είσαι προετοιμασμένος οτι μπορεί να ζήσεις τα παραπάνω. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *