Μέσα στο peak του καλοκαιριού χρειάστηκε να ταξιδέψω Λονδίνο για δουλειά. Όπως φαντάζεσαι οι απ’ ευθείας πτήσεις τόσο της Aegean όσο και της ΒΑ ήταν πανάκριβες οπότε προτίμησα -με σχεδόν τα ίδια χρήματα- να ταξιδέψω business class επιλέγοντας πτήσεις με stopover με εταιρείες της Star Alliance. Πιο συγκεκριμένα το δρομολόγιο ήταν ATH–>MUC–>LHR για το πήγαινε και LHR–>GVA–>ATH για την επιστροφή μου. Δυστυχώς η πτήσεις προς Λονδίνο ήταν με κωδικό ναύλου Ρ πράγμα που σήμαινε μηδέν μίλια στο Miles & Bonus πρόγραμμα, ωστόσο η επιστροφή έδωσε κανονικά (κατηγορία ναύλου D). Πάμε να δούμε λοιπόν πως ήταν η εμπειρία με τη Swiss και -τελικά- αν αξίζει ως επιλογή.
Και τα δύο σκέλη της πτήσης προς Αθήνας πραγματοποιήθηκαν με το Bombardier CS300. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει διάταξη καθισμάτων 2-3 (μπορείς να δεις περισσότερα στο seatguru.com), πράγμα που για τη business class σημαίνει πως αν ταξιδεύεις στην αριστερή μεριά (θέσεις Α,C) τότε είσαι εξ’ ορισμού μόνος σου, ενώ αν ταξιδεύεις στη δεξιά (θέσεις D,E,F) τότε έχεις το μεσαίο κάθισμα κενό. Και στα δύο σκέλη της πτήσης επέλεξα κάθισμα στην πρώτη σειρά για περισσότερη άνεση. Να σημειώσω επίσης πως και στις δύο πτήσεις δεν υπήρχε διαχωριστική κουρτίνα μεταξύ economy & business class.
Οι πτήσεις είναι μικρές (1.30 το Λονδίνο-Γενεύη και 2.40 το Γενεύη-Αθήνα) οπότε και το προσφερόμενο φαγητό ήταν ανάλογο. Στην πρώτη πτήση προσφέρθηκε πρωϊνό από μία preset λίστα από το Swiss Catering (στην ίδια λίστα είχε πρόσβαση -επί πληρωμή- και η economy class) και μαζί καφές ή/και πορτοκαλάδα. Στη δεύτερη πτήση προσφέρθηκε ζεστό φαγητό (μαζί με κρασί), γλυκό και καφές.
Και στις δύο πτήσεις το σέρβις ήταν γρήγορο, αποτελεσματικό και φιλικό και έκανε το χρόνο να κυλίσει αρκετά γρήγορα. Το Check-in είχε γίνει ηλεκτρονικά και ταξίδευα χωρίς βαλίτσα οπότε δεν είχα άποψη για το σέρβις της εταιρείας στο αεροδρόμιο.
Στο σύνολό της η πτήση κρίνεται συμφέρουσα με βάση το πόσο κόστισε, δεχόμενος ωστόσο οτι έπρεπε να ταξιδέψω με στάση και όχι απ’ ευθείας.