Miles+Bonus: μεγιστοποίηση μιλίων μέσω αγορών - World Travel Stories

Miles+Bonus: μεγιστοποίηση μιλίων μέσω αγορών

Πρόγραμμα Miles+Bonus: μεγιστοποίηση μιλίων μέσω αγορών

Σε προηγούμενο άρθρο είχα παρουσιάσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για μεγιστοποίηση των Miles+Bonus μιλίων σου μέσα από πτήσεις με την Aegean Airlines ή τις λοιπές εταιρείες της Star Alliance. Αυτός δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος για να αυξήσεις τα μίλια εξαργύρωσης στον Miles+Bonus λογαριασμό σου. Σε αυτό το άρθρο θα δεις τι άλλο μπορείς να κάνεις ώστε να τα δεις να αυξάνονται, εκμεταλευόμενος το πρόγραμμα Alpha Bonus και την πιστωτική κάρτα Aegean Bonus Visa.

Τι θα χρειαστείς

Για να μπορέσεις λοιπόν να δεις αύξηση των μιλίων εξαργύρωσης πρέπει να εκδόσεις -αν δεν έχεις ήδη- μία πιστωτική κάρτα Aegean Bonus Visa από την Alpha Bank. H κάρτα αυτή συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα Bonus της τράπεζας, είναι ωστόσο η μοναδική η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπεις τους Bonus πόντους σου σε Miles+Bonus μίλια (αναλογία 1:1), ενώ θα σου δώσει 2000 Bonus πόντους με την πρώτη συναλλαγή καθώς και 5000 μίλια στο Miles+Bonus ως καλωσόρισμα.

Σημείωση: Mέχρι 31/12/19 είχες τη δυνατότητα να μετατρέπεις τους Bonus πόντους σου σε Miles+Bonus μίλια, ασχέτως αν είχαν συλλεχθεί από Aegean Bonus Visa ή άλλη κάρτα Bonus. Αρκούσε, απλώς, να είχες την Aegean Bonus Visa που λειτουργούσε ως “γέφυρα” από τον Bonus λογαριασμό στον Miles+Bonus λογαριασμό. Αυτό πλέον έχει καταργηθεί και μπορείς να δεις περισσότερα εδώ.

Τι θα πρέπει να αλλάξεις στον τρόπο πληρωμών και εξόδων σου

Από τη στιγμή λοιπόν που θα εκδοθεί η κάρτα, θα πρέπει να ξεκινήσει να αποτελεί το μοναδικό “πλαστικό” που θα χρησιμοποιείς στις καθημερινές σου συναλλαγές για τις μικρότερες ή μεγαλύτερες, τακτικές ή έκτακτες ανάγκες σου.  Από έναν καφέ και μιά τυρόπιτα το πρωί, μέχρι τα ψώνια της οικογένειας στο σούπερ μάρκετ ή τα καύσιμα του αυτοκινήτου σου. Αν ανησυχείς οτι μπορεί να ξεφύγεις με τη χρήση της, μπορείς αμέσως μετά την κάθε συναλλαγή ή μία φορά την ημέρα, να πληρώνεις στην κάρτα σου τα ποσά που ξόδεψες. Αυτό ως μέθοδος θα σε βοηθήσει να έχεις έναν πολύ καλύτερο έλεγχο των εξόδων σου και να μην ξεφεύγεις.

Πως δουλεύει το Alpha Bonus

Για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύεις με την κάρτα αυτή, κερδίζεις 1 bonus πόντο, άρα 1 Miles+Bonus μίλι. Αυτό ισχύει και για αγορές από ή χρήση της κάρτας στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα -και εδώ αρχίζει το ωραίο- υπάρχουν δύο κατηγορίες συνεργαζόμενων -με το πρόγραμμα Bonus- επιχειρήσεων οι οποίες σου προσφέρουν και διαφορετικό συντελεστή πόντων. Οι απλές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις προσφέρουν 2 Bonus πόντους για κάθε 1 ευρώ αγοράς ενώ οι μεγάλοι συνεργάτες προσφέρουν 4 Bonus πόντους για κάθε 1 ευρώ αγοράς. Στους μεγάλους συνεργάτες θα βρεις εταιρείες όπως η Aegean Airlines, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, τα πρατήρια καυσίμων BP , η εταιρεία παροχής Φυσικού Αερίου Ελλάδος κ.α. Πλήρη λίστα με όλους τους συνεργάτες του προγράμματος θα βρεις εδώ. Έχε υπ’ όψιν πως οι μόνες συναλλαγές που δεν δίνουν bonus πόντους (και άρα και μίλια) είναι οι πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία.

Και ένα παράδειγμα

Για να καταλάβεις λοιπόν πως δουλεύει (αν και είναι μάλλον απλό), να σου δώσω ένα παράδειγμα ενδεικτικής μηνιαίας χρήσης. Έστω λοιπόν οτι τον προηγούμενο μήνα με την κάρτα αγόρασες 2 εισιτήρια από την Aegean (μεγάλος συνεργάτης) αξίας 250 ευρώ, αγόρασες πράγματα από το μίνι μάρκετ Kiosky’s (απλός συνεργάτης) αξίας 50 ευρώ και αγόρασες ηλεκτρονικά από το εξωτερικό, είδη αξίας 70 ευρώ. Ο υπολογισμός των Alpha Bonus πόντων γίνεται ως εξής: (250×4)+(50×2)+(70×1)=1170 πόντοι και άρα 1170 Miles+Bonus μίλια!

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αν δρομολογήσεις να πληρώνεις με την Aegean Bonus Visa και όλα τα ανελαστικά εξόδά σου (π.χ. φως, νερό, τηλέφωνο, κινητό, σούπερ μάρκετ), τότε μπορεί πολύ εύκολα να μαζευτεί ένα διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός πόντων. Επίσης, να ξέρεις οτι αρκετοί εκ’ των συνεργατών (μεγάλων και μη) του προγράμματος κάνουν αρκετά συχνά ειδικές προσφορές, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερα μεγάλο συντελεστή πόντων (αισθητά μεγαλύτερο από το κλασσικό 2x ή 4x). Αναλυτικά όλα τα νέα και τις προσφορές θα τα βρεις εδώ και εδώ.

Από το Alpha Bonus στο Miles+Bonus

Οι πόντοι αυτοί μπορούν να μεταφέρονται αυτόματα στο Miles+Bonus κατόπιν σχετικής εντολής στην τράπεζα, ενώ η μεταφορά πραγματοποιείται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα. Αν ωστόσο θες, μπορείς με ένα τηλέφωνο στην Aegean (2106261000) να ζητήσεις η μεταφορά να γίνει τη μέρα που θες και όχι τη μέρα που προβλέπεται από το σύστημα.

Τέλος, ειδικά για την Aegean Airlines να προσθέσω, οτι εκτός από τα μίλια εξαργύρωσης που θα πάρεις από την αγορά των εισιτηρίων, θα έχεις και επιπλέον μίλια να σε περιμένουν μόλις πραγματοποιηθεί το ταξίδι σου. Τα μίλια από το ταξίδι είναι τόσο αναβάθμισης όσο και εξαργύρωσης και μπορείς να δεις εδώ πως υπολογίζονται.

Σημείωση: Τα μίλια που κερδίζεις μέσω της μετατροπής Bonus πόντων είναι αποκλειστικά εξαργύρωσης και όχι αναβάθμισης.

Συμπέρασμα

Κλείνοντας, να πω πως ο σκοπός του άρθρου -προφανώς- δεν είναι να σε κάνει να ξοδεύεις περισσότερα από όσα μπορείς. Σκοπός του άρθρου είναι να σου δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές γύρω από το πως τα ίδια έξοδα -αξιοποιώντας το πρόγραμμα Alpha Bonus και την κάρτα Aegean Bonus Visa- μπορούν να σου φέρουν μίλια στον Miles+Bonus λογαριασμό σου (που με τη σειρά τους μπορούν να σου φέρουν δωρεάν εισιτήρια ή αναβαθμίσεις ή εξαργυρώσεις σε ενοικίαση αυτοκινήτων κ.λπ.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *