Lufthansa Business Lounge στο Ελ. Βενιζέλος

Lufthansa Business Lounge στο Ελ. Βενιζέλος

Ο όμιλος εταιρειών της Lufthansa (Lufthansa, Swiss, Austrian, Brussels) αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο -ως προς τον αριθμό πτήσεων- παίκτη (πέραν των Ελληνικών αεροπορικών) που πετά από και προς την Αθήνα. Ως εκ’ τούτου είναι απολύτως αναμενόμενο να έχει και ένα business lounge ανάλογο της φήμης και του μεγέθους της εταιρείας προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν*.

To Lufthansa Business Lounge λοιπόν -αν και καπως μικρό- διαθέτει όλες εκείνες τις ανέσεις και τις παροχές (πλην μίας) που θα κάνουν την αναμονή σου σε αυτό ευχάριστη και χαλαρή. Παράλληλα αν χρειαστεί να εργαστείς, διαθέτει και τους σχετικούς χώρους και εξοπλισμό.

lufthansavenizelos-14

Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη τα οποία έχουν ως κοινό σημείο επαφής το μεγάλο πάγκο με τα ποτά και τα ροφήματα ο οποίος είναι προσβάσιμος και από τα δύο μέρη του. Τα φαγώσιμα ωστόσο και τα σνακ βρίσκονται στο αριστερό -όπως μπαίνεις- μέρος. Έχει τύχει να χρησιμοποιήσω το lounge αυτό αρκετά τον τελευταίο καιρό και μάλιστα τόσο σε πρωϊνές αναχωρήσεις όσο και σε μεσημεριανές, οπότε είχα την ευκαιρία να δω και να δοκιμάσω τόσο είδη που αφορούν πρωϊνό φαγητό όσο και μεσημεριανό. Σε κάθε περίπτωση ο όποιος μπουφές είναι υπερπλήρης και δεν νομίζω οτι θα σε αφήσει παραπονεμένο ή με άδειο στομάχι! Μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και ζεστά φαγητά, σάντουιτς, τυριά και αλλαντικά  παρελαύνουν το μεσημέρι ενώ το πρωί μπορείς να βρεις ομελέτες, κρουασάν και διάφορα άλλα φαγώσιμα για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου! 

lufthansavenizelos-4

lufthansavenizelos-10

lufthansavenizelos-12

Σε κάθε μεριά του πάγκου υπάρχει μία μεγάλη καφετιέρα η οποία σε χρόνο Dt θα  ετοιμάσει το αγαπημένο σου ρόφημα ενώ -για τους πιο παραδοσιακούς- υπάρχει και σχετικός εξοπλισμός για ετοιμασία Ελληνικού καφέ. Φυσικά η λίστα με τα αλκοολούχα και μη ποτά είναι ιδιαίτερα πλήρης με τις επιλογές κρασιών να είναι από τον Ελληνικό αμπελώνα και αρκετά ψαγμένες!

lufthansavenizelos-11

lufthansavenizelos-8

lufthansavenizelos-5

Ο χώρος διαθέτει τριών ειδών καθίσματα: κλασικά τραπέζια με καρέκλες για όσους θελουν άνεση στο φαγητό ή στην εργασία τους, πολυθρόνες οι οποίες προσφέρουν άνεση αλλά δυσκολεύουν στο φαγητό (πρέπει να έχεις το πιάτο στα χέρια σου) και τέλος -για καλύτερη εξοικονόμηση χώρου- ψηλά ατομικά καθίσματα τύπου μπαρ δίπλα σε τραπεζάκια που μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν πιάτα ή και ποτήρια δύο ατόμων.

lufthansavenizelos-19

lufthansavenizelos-15

Στο lounge παρέχονται Ελληνικές και ξένες εφημερίδες ενώ υπάρχουν μεγάλες οθόνες που προβάλουν το πρόγραμμα ξένων καναλιών. Φυσικά δεν γίνονται ανακοινώσεις αναχωρήσεων οπότε πρέπει να έχεις το νου σου είτε στη σχετική οθόνη είτε στο app και τις ανακοινώσεις της αεροπορικής με την οποία ταξιδεύεις. Τέλος να πω οτι η πρόσβαση στον έξω κόσμο γίνεται μέσω δωρεαν wifi σε συνεργασία με -τι άλλο- την Deutche Telekom.

Μοναδική άνεση η οποία λείπει από το lounge είναι η τουαλέτα. Ναι σωστά διάβασες, το lounge δεν έχει τουαλέτα οπότε αν τη χρειαστείς πρέπει να βγεις και να πας ακριβώς απέναντι που είναι οι public, με οτι αυτό συνεπάγεται στη σχετική αναστάτωση γύρω από τα πράγματα που κουβαλάς

All in all το business lounge της  Lufthansa στο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή και το προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν το αντίστοιχο της Aegean είναι γεμάτο.

 

(*Στο lounge αυτό δικαίωμα εισόδου έχουν οι business class επιβάτες των πτήσεων Lufthansa, Swiss & Austrian καθώς επίσης και όλοι οι Star Alliance Gold πελάτες ή business class Star Alliance επιβάτες ανεξαρτήτως με ποιά εταιρεία του δικτύου πετάνε (φτάνει να είναι μέλος της Star Alliance). Ως εκ’ τούτου αν είστε επιβάτης που πετάει business class με Aegean ή πετά με economy Star Alliance αλλά είναι Gold μέλος, έχει δικαίωμα εισόδου. Δεν επιτρέπεται ωστόσο η είσοδος σε επιβάτες που είναι Miles & Bonus silver και θέλουν να κάνουν χρήση των κουπονιών της Aegean ή ταξιδεύουν με Ολυμπιακή, καθώς η τελευταία δεν είναι μέλος της Star Alliance)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *