LATAM Airlines Economy Class Review - World Travel Stories

LATAM Airlines Economy Class Review

LATAMΣε πρόσφατο ταξίδι μου στη Βραζιλία, πραγματοποίησα πτήση εσωτερικού (από το Ρίο στο Ιγκουαζού) με την αεροπορική LATAM Airlines. Στο παρακάτω κείμενο θα βρεις την εμπειρία μου από την εταιρεία και την πτήση.

Η ιστορία της LATAM

Τη LATAM την ήξερα μόνο κατ’ όνομα και η μόνη πληροφορία που ήξερα είναι πως προέρχεται από κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής (χωρίς να ξέρω επ’ ακριβώς από ποιά). Η πραγματικότητα λοιπόν λέει πως η LATAM είναι Χιλιανή αεροπορική και μέχρι την ιδιοτικοποίησή της (τη δεκαετία του ’90) ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας. Σήμερα αποτελεί την κυρίαρχη αεροπορική σε Χιλή, Περού και Εκουαδόρ. Διαθέτει hubs στο Σαντιάγκο, το Σάο Πάολο, τη Λίμα καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Νοτίου Αμερικής.

Μη έχοντας ποτέ μου πετάξει με τη LATAM, η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα τι να περιμένω. Τόσο από θέματα ασφάλειας όσο και από θέματα άνεσης και εξυπηρέτησης. Η αλήθεια πάντως είναι πως μετά τις περίπου 2.30 ώρες πτήσης (και άλλες 2 στο αεροδρόμιο του Ρίο) αναθεώρησα.

Το αεροσκάφος

H πτήση πραγματοποιήθηκε με το εικονιζόμενο A321neo το οποίο -διαβάζω- είναι του κουτιού. Τα επτά Α321neo που σήμερα βρίσκονται στο στόλο της LATAM έχουν όλα ηλικία μικρότερη των 2 ετών!

Το συγκεκριμένο 321neo της LATAM ήταν 214 θέσεων και είχε διάταξη 3-3 στην economy (202 θέσεις), ενώ υπήρχε και premium economy με διάταξη 2-2 (12 θέσεις). Οι 4 πρώτες σειρές της economy χαρακτηρίζονται ως LATAM+ και (με επιπλέον χρέωση) προσφέρουν priority boarding και γρηγορότερη έξοδο από το αεροσκάφος. Αν και τα 202 καθίσματα της economy ακούγονται αρκετά, να πω πως η εμπειρία μου ήταν αρκετά άνετη, ειδικά αν αναλογιστείς πως είχα σακίδιο κάτω από το μπροστινό μου κάθισμα.

Το σέρβις

Κατά τη διάρκεια της πτήσης το πλήρωμα μοίρασε νερό και σνακ. Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα -αν κάποιος το επιθυμούσε- αγοράς σάντουιτς και ροφημάτων από το σχετικό τρόλεϊ. Σε όλα τα καθίσματα υπήρχαν πρίζες φόρτισης για το κινητό. Μάλιστα (και εδώ η LATAM παίρνει και έξτρα πόντο) υπήρχαν τόσο απλές USB όσο και USB-c τποδοχές!

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με WiFi (επί πληρωμή – τιμές από περίπου 4,5 ευρώ για μία ώρα). Παράλληλα, από την οθόνη του κινητού σου μπορούσες να δεις την πορεία της πτήσης καθώς και την ώρα άφιξης. Τέλος, αν κανείς είχε στο κινητό του τη σχετική εφαρμογή της LATAM, μπορούσε να έχει δωρεάν πρόσβαση σε μία ιδιαίτερα μεγάλη συλλογή ταινιών, σειρών και μουσικής!

Τέλος, το check in το πραγματοποίησα στο αεροδρόμιο χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και χωρίς διαδικασίες που δεν μου ήταν οικείες. 

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, να πω πως οι αρχικές μου ανησυχίες έπαψαν να υφίστανται. Το ταξίδι ήταν ένα τυπικό ταξίδι 2.30 ωρών το οποίο κύλισε ευχάριστα και χωρίς κανένα απολύτως απρόοπτο.

Περισσότερα άρθρα για αεροπορικές εταιρείες στο World Travel Stories θα βρεις εδώ.

Y.Γ H LATAM έχει το δικό της loyalty scheme και δεν είναι -πλέον- μέλλον σε καμία από τις γνωστές συμμαχίες. Έχει ωστόσο αναπτύξει δικές τη συνεργασίες με διάφορες αεροπορικές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *