Holafly eSIM: δοκιμή και εντυπώσεις - World Travel Stories

Holafly eSIM: δοκιμή και εντυπώσεις

Holafly eSIMΤην περίοδο των Χριστουγέννων του 2023 πραγματοποίησα ένα ταξίδι σε χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ένα από τα ζητήματα που είχα να διαχειριστώ, ήταν αυτό της επικοινωνίας μας με τον έξω κόσμο μέσω του κινητού μας τηλεφώνου. Θέλοντας να έχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία στη χρήση δεδομένων, κατέληξα σε λύση αγοράς data eSIM. Πιο συγκεκριμένα επέλεξα τη Holafly eSIM για την οποία θα διαβάσεις παρακάτω.

Γιατί η χρήση κινητού είναι ζήτημα;

Αν ταξιδεύεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε -όπως έχω τονίσει σε πολλά άρθρα- μπορείς άφοβα να καταναλώσεις τα διαθέσιμα λεπτά/sms/Gb του προγράμματός σου χωρίς χρέωση (ενδεχομένως μόνο με πολιτική ορθής χρήσης). Όταν όμως ταξιδεύεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αρχίζουν οι χρεώσεις. Οι οποίες -αναλόγως του που ταξιδεύεις- ανεβαίνουν αρκετά. Το να βρεθείς για 2-3 μέρες στην Ελβετία ή την Κωνσταντινούπολη ίσως να μην αποτελεί μεγάλη υπέρβαση στο κόστος χρήσης του κινητού σου. Αν όμως μιλάμε για περιόδους 10-15-20 ημερών και σε μέρη αρκετά πιο μακρυά, τότε το θέμα γίνεται αρκετά πιο ουσιώδες και αρκετά ακριβό.

Τι μπορώ να κάνω;

Αν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, τότε σταματάς εδώ την ανάγνωση του άρθρου. Επικοινωνείς με τον πάροχό σου για να βεβαιωθείς πως η υπηρεσία περιαγωγής σε χώρες εκτός ΕΕ είναι ενεργή και απλώς ενημερώνεσαι από αυτόν για το ημερήσιο κόστος και τους όποιους περιορισμούς στη χρήση των δεδομένων. Αν ωστόσο αυτό σου βγαίνει ακριβό ή οι περιορισμοί και οι κόφτες στα δεδομένα αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο, τότε η λύση ακούει στο προϊόν eSIM δεδομένων.

Τι είναι η eSIM; Δουλεύει με το κινητό μου;

H eSIM είναι μία άυλη κάρτα η οποία εγκαθίσταται στο κινητό σου μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας και εφ’ όσον η συσκευή σου είναι συμβατή. Η διαδικασία εγκατάστασης ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς από πάροχο σε πάροχο αλλά συνήθως περιλαμβάνει σκανάρισμα ενός qr code που θα λάβεις στο email σου. Άπαξ και η eSIM εγκατασταθεί, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως μία συμβατική SIM. Σε ότι αφορά τη συμβατότητα της συσκευής, να σου πω πως όλα τα iPhone από το μοντέλο XS και έπειτα είναι συμβατά με eSIM. Για μοντέλα άλλων κατασκευαστών με Android OS, δες εδώ αν η συσκευή σου περιλαμβάνεται ή όχι.

Holafly eSIM: η επιλογή μου

Εισαγωγικά

Διαβάζοντας αρκετές κριτικές και γνώμες, κατέληξα πως η καλύτερη λύση για την περίπτωσή μας ήταν η Holafly eSIM. Με κόστος αγοράς 57€ είχα απεριόριστα data 3G/4G σε όλες τις χώρες της Νοτίου Αμερικής για 15 ημέρες. Η ποιότητα του σήματος (αν και όχι 5G) ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις η ποιότητα έπεσε στο μέτριο. Έχοντας τις ρυθμίσεις του κινητού στο automatic, η εναλλαγή παρόχων γίνονταν αυτόματα αλλά μπορούσα να επιλέξω και όποιον εγώ ήθελα μέσω χειροκίνητης επιλογής. Αυτόματα επίσης γίνονταν η εναλλαγή παρόχων από χώρα σε χώρα.

Τεχνικά

Να πω πως η ίδια η Holafly eSIM δεν έχει κόφτες ταχύτητας (πολύ σπάνια εφαρμόζεται πολιτική ορθής χρήσης από τους φυσικούς παρόχους που η εταιρεία χρησιμοποιεί). Στο διάστημα που τη χρησιμοποίησα, κατανάλωσα περίπου 15Gb. Μοναδική έλλειψη (αν κάποιος τη θεωρεί έλλειψη) το γεγονός πως είναι μπλοκαρισμένο το hotspot. Τέλος, να σου πω πως η Holafly eSIM είναι κάρτα μόνο για data. Έτσι δεν σου προσφέρει αριθμό από τον οποίο μπορείς να καλέσεις ή στον οποίο να σε καλέσουν. Για κλήσεις, υπάρχει το Viber ή το Whatsapp τα οποία χησιμοποιείς άφοβα, διατηρώντας τον αριθμό του κινητού σου.

Αγορά και εγκατάσταση

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες τώρα. Η αγορά έγινε από εδώ αν και θα μπορούσα να είχε γίνει και από το σχετικό mobile app της εταιρείας. Η πληρωμή έγινε με κάρτα και με το που εγκρίθηκε η συναλλαγή, έλαβα στο email μου ένα mail με οδηγίες. Οι μέθοδοι εγκατάστασης ήταν 2. Μέσω QR code ή χειροκίνητα (copy-paste  ρυθμίσεων). Το QR code δεν δούλεψε οπότε αναγκαστικά επέλεξα τη 2η μέθοδο. Σε 2΄ λεπτά είχα εγκατεστημένη τη Holafly eSIM στο κινητό μου. Την ενεργοποίησα -σύμφωνα με τις οδηγίες- μόλις προσγειώθηκα και σε λιγα δευτερόλεπτα ήμου online! Τέλος, για την απεγκατάσταση της eSIM ακολουθείς τη σχετική διαδικασία από τον SIM card manager του κινητού σου.

Να σου πω πως η Holafly eSIM -όπως και κάθε eSIM- δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε παραπάνω από μία συσκευή. Είτε μέσω του σκαναρίσματος του QR code, είτε μέσω της χειροκίνητης μεθόδου. Άπαξ και την εγκαταστήσεις σε μία συσκευή, αυτόματα τα δύο παντρεύονται μεταξύ τους. Τέλος, έχε στο νου σου πως η Holafly eSIM προσφέρει πακέτα για διάφορες μεμονωμένες χώρες του κόσμου (πχ μόνο για Καναδά ή μόνο για Κίνα) ή για διάφορες περιοχές (πχ για Μέση Ανατολή) και για διάφορα χρονικά διαστήματα από μία μέρα έως και ένα χρόνο. Επιπλέον, αν χρειαστείς τη βοήθειά τους, μπορείς να την έχεις μέσω γραμμής Whatsapp ή chat, για τεχνικά ή άλλα θέματα.

Holafly eSIM: συνολική εντύπωση

All in all λοιπόν, οι εντυπώσεις μου από τη Holafly eSIM είναι πολύ θετικές. Το προϊόν ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστο και σχετικά γρήγορο σε όλες τις χώρες που επισκέφθηκα. Δεν με κρέμασε πουθενά και ποτέ δεν ένιωσα αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Πραγματοποίησα αρκετές βίντεο κλήσεις και δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα ή κολλήματα. Για αυτά που πλήρωσα, δεν μου έλειψε κάτι ιδιαίτερο. Τόσο η απουσία 5G όσο και αυτή του voice call ήταν λίγες μπροστά στα 57€ που πλήρωσα. Με μία φράση, η Holafly eSIM συστήνεται ανεπιφύλατα!

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ενώ εδώ θα βρεις να διαβάσεις περισσότερα θέματα γύρω από ταξιδιωτικά gadgets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *