Covid-19 και θεάματα: λίγη λάμψη στην οθόνη σου - World Travel Stories

Covid-19 και θεάματα: λίγη λάμψη στην οθόνη σου

Covid1-9 και θεάματα: λίγη από τη λάμψη τους στην οθόνη σου
Metropolitan Museum, Νέα Υόρκη

Μπορεί -λόγω του Covid-19- να μην μπορείς να ταξιδέψεις, μπορεί να έχεις ακυρώσει κάποιο ταξίδι, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πάρεις λίγη από τη λάμψη του μέρους που θα πήγαινες. Είναι πολύ πιθανόν, όπου είχες επιλέξει να πας, να είχες κανονίσει να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική ή μουσική παράσταση ή να επισκεφθείς κάποιο μουσείο. Μπορεί να μην μπορέσεις να βρεθείς στο θέαμα ή το μουσείο που είχες επιλέξει, ωστόσο μπορείς να πάρεις μία μικρή γεύση αυτών από την οθόνη του υπολογιστή σου!

Όπερα, Κλασική Μουσική, Θέατρο

Covid1-9 και θεάματα: λίγη από τη λάμψη τους στην οθόνη σουΤα μεγάλα θέατρα και οι μεγάλες μουσικές σκηνές του πλανήτη ήδη προσφέρουν δωρεάν streaming ορισμένων εμβληματικών παραστάσεών τους σε όλους μας και σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Σημείωσε λοιπόν τα εξής

Metropolitan Opera NY: Κάθε μέρα στις 7.30μμ τοπική ώρα (2.30πμ Ελλάδος) προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο, το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις να παρακολουθείς όποτε σε εξυπηρετεί. Το περιεχόμενο αποτελείται από ολοκληρωμένες παραστάσεις των τελευταίων 15-20 ετών που έχουν ανέβει στη ΜΕΤ και παραμένει ενεργό για 23 ώρες (μέχρι τις 1.30πμ Ελλάδος την επόμενη μέρα). Δεν απαιτείται κανενός είδους registration ή πληρωμή. Αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών εδώ.

Royal Opera House, Covent Garden: H Όπερα του Λονδίνου προσφέρει κάθε Παρασκευή νέο περιεχόμενο που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν από το account της στο Facebook ή το κανάλι της στο Youtube. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Vienna State Opera: Η φημισμένη σκηνή της Αυστριακής πρωτεύουσας προσφέρει καθημερνή ανανέωση του digital περιεχομένου της από παραστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Το περιεχόμενο παραμένει ενεργό για 72 ώρες μετά την αρχική δημοσίευσή του. Απαιτείται εγγραφή αλλά δεν υπάρχει κόστος. Πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ.

London Symphony Orchestra: Η LSO προσφέρει και αυτή δωρεάν περιεχόμενο για θέαση μέσα από το κανάλι της στο Youtube. Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων εδώ.

Berlin Philharmonic Orchestra: Η BPO προσφέρει δωρεάν το περιεχόμενο του Digital Concert Hall σε όλους. Απαιτείται registration προκειμένου να ενεργοποιηθεί η επιλογή αυτή, η οποία έχει διάρκεια 30 ημερών. Περισσότερα εδώ.

Teatro alla Scala, Milano: Η φημισμένη όπερα του Μιλάνου προσφέρει -μέσω της πλατφόρμας Raiplay– δωρεάν περιεχόμενο από παραστάσεις που έχουν ανέβει από το 2008 μέχρι και πέρυσι. Οι παραστάσεις παραμένου διαθέσιμες για 30 μέρες μετά την αρχική τους δημοσίευση. Πληροφορίες και πρόγραμμα (μέχρι τις αρχές Μαϊου) εδώ.

Update 8/5

Από σήμερα μπορείς να δεις την πλήρη παρουσίαση της Scala μέσω της υπηρεσίας Arts & Culture της Google. Αναλυτικό άρθρο εδώ.

West End, Λονδίνο: Σε αυτό το λινκ θα βρεις αρκετές θεατρικές παραστάσεις από θέατρα του Λονδίνου που μπορείς να παρακολουθήσεις online. Θα βρεις άφθονο Σαίξπηρ, μιούζικαλ του Andrew Lloyd Weber και πολλά άλλα. Το περιεχόμενο ανανεώνεται δυναμικά όποτε απαιτείται διαρκής παρακολούθηση.

Broadway, NY: Εδώ τα πράγματα αλλάζουν καθώς μιλάμε για συνδρομητική υπηρεσία (με την 1η εβδομάδα δωρεάν και χωρίς ανάγκη να πληρώσεις ή να προπληρώσεις). Δεν θα βρεις τα πρωτοκλασάτα έργα της πόλης, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις αρκετά διαμαντάκια (ειδικά στο κομμάτι πρόζα). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Update 17/4

The Shows must go on: Σε αυτό το Youtube κανάλι θα βρεις κάθε Παρασκευή και από ένα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Weber, παρουσιασμένο είτε στη θεατρική του εκδοχή, είτε στην αντίστοιχη κινηματογραφική. Έχουν ήδη προβληθεί τα Jesus Christ Superstar και Joseph & The Amazing Technicolor Dreamcoat ενώ απόψε (17/4, Μ. Παρασκευή) προβάλεται το Phantom Of The Opera! Λάβε υπ’ όψιν πως λόγω δικαιωμάτων, τα βίντεο παραμένουν ενεργά για 24 ώρες αν παρακολουθείς από το Η.Β. ή για 48 ώρες αν παρακολουθείς από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Περισσότερα εδώ.

Marquee TV: Συνδρομητικό μεν αλλά με πολύ καλές διαθέσιμες παραστάσεις και θεάματα. Προσφέρει περιεχόμενο όπερα, μπαλέτου και θεάτρικών παραστάσεων (πρόζα & Σέξπηρ) από διάφορα θέατρα του κόσμου. Περισσότερα εδώ. Κόστος συνδρομής 9$/μήνα ή 90/έτος ενώ προσφέρεται 14ήμερη δωρεάν περίοδος χρήσης.

Μουσεία

Covid1-9 και θεάματα: λίγη από τη λάμψη τους στην οθόνη σουΚαι εδώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να νοιώσεις -έστω και για λίγο- πως βρέθηκες στο μουσείο που είχες κανονίσει να πας (αλλά τελικά δεν μπόρεσες). Λάβε υπ’ όψιν πως τα περισσότερα μουσεία δεν έχουν σε virtual tour όλο τους το περιεχόμενο αλλά μέρος αυτού. Σημείωσε τα εξής μουσεία λοιπόν:

Λούβρο, Παρίσι | Μουσείο Solomon R. Guggenheim, NY | Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο | Metropolitan Museum, NY | Μουσείο Βατικανού & Καπέλα Σιστίνα | Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ | Rijksmuseum, Άμστερνταμ | Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο | Μουσείο Getty, LAUffizi Gallery, Φλωρεντία | Μουσείο Orsay, ΠαρίσιNational Gallery, ΛονδίνοTate Britain, ΛονδίνοΜουσείο Hermitage, Αγ. ΠετρούποληΜουσείο Prado, ΜαδρίτηΜουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη | Μουσείο Thyssen Bornemisza, Μαδρίτη | Museum Of Modern Art, NY |

Όλα τα παραπάνω λινκ σου επιτρέπουν να δεις πάρα πολλά (αλλά σίγουρα όχι όλα) από τα εκθέματα των μουσείων. Σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνονται και πολύ σημαντικά εκθέματα, αλλά αυτό δεν είναι παντού δεδομένο. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω είναι χωρίς χρέωση και χωρίς ανάγκη εγγραφής ή χρήσης ειδικού λογισμικού.

Τέλος, στα παρακάτω λινκ θα βρεις και όλες τις χρηστικές πληροφορίες γύρω από την ακύρωση ή μετάθεση του ταξιδιού σου.

Covid-19 & Aegean AirlinesCovid-19 & λοιπές αεροπορικέςCovid-19 & διαμονή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *