Burger-Lobster

Burger-Lobster

Burger-LobsterΗ αλυσίδα Burger-Lobster ξεκίνησε την παρουσία της στο Λονδίνο το 2011 και σήμερα αριθμεί εννιά εστιατόρια (τα περισσότερα εκ’ των οποίων στο κέντρο της πόλης). To κόνσεπτ του BL είναι απλό: μοσχαρίσιο burger, αστακός (σε διάφορες εκδοχές), κοκτέηλ (αλλά και κρασιά) και μουσική. Ένας συνδυασμός που -από την περιγραφή τουλάχιστον- φαντάζει πολύ lifestyle και αβανταδόρικος. Σε διαβεβαιώνω ωστόσο πως είναι ιδιαίτερα γευστικός και άκρως value for money. Πάμε να δούμε λοιπόν τι μπορείς να φας και πόσο νόστιμο είναι.

Σε επίπεδο ορεκτικών θα βρεις ζεστά πιάτα που προέρχονται από τη θάλασσα ενώ παράλληλα θα βρεις και μπορείς να πάρεις και στρείδια. Στα κυρίως -εκεί που είναι όλα τα λεφτά- οι επιλογές σου περιλαμβάνουν μοσχαρίσιο burger, burger με μοσχάρι και αστακό, roll με αστακό και πικάντικη μαγιονέζα καθώς και δύο combo πιάτα. Αμφότερα τα combo πιάτα περιλαμβάνουν από έναν ολόκληρο αστακό περίπου μισού κιλού (είτε ψητό, είτε στον ατμό) και επιπλέον είτε ένα burger είτε ένα roll αστακού και παράλληλα συνοδεύονται από μία μικρή πράσινη σαλάτα και πολύ καλής ποιότητας τηγανιτές πατάτες. Ότι παρέλασε από τον πάγκο στον οποίο καθίσαμε ήταν νοστιμότατο και πραγματικά άξιζε τον κόπο. Κορυφαία γεύση το lobster roll, ενώ ο ολόκληρος αστακός -παρά το γνωστό παίδεμα για να τον φας- ήταν και αυτός ιδιαίτερα νόστιμος και ζουμερός. Να πω τέλος πως όλες οι μερίδες είναι πραγματικά μεγάλες και δικαιολογούν απόλυτα το κόστος τους (αναλυτικά το μενού εδώ).

Σε οτι αφορά το τι θα πιείς, οι επιλογές περιλαμβάνουν επιλογές κρασιών σε ποτήρι (με αρκετές να είναι κάτω από 10 λίρες/ποτήρι), μία σειρά από προτάσεις κρασιών σε φιάλη, κυρίως από περιοχές του Νέου Κόσμου, μπύρες αλλά και αρκετές επιλογές σε κοκτέηλ.

Ξέρω τι θα ρωτήσεις: “Πόσο κοστίζει ένα γεύμα για δύο στο Burger-Lobster;”

Υπολόγισε λοιπόν πως με δύο ορεκτικά, ένα burger και ένα combo, θα πληρώσεις περίπου 100 λίρες το ζευγάρι μαζί με δύο ποτήρια κρασί. Η τιμή περιλαμβάνει και το -υποχρεωτικό στην Αγγλία- φιλοδώρημα 12.5% επί του λογαριασμού. Εννοείται πως αυτό το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα του πόσο πεινάς ή/και τι θα πιείς, ωστόσο μπορείς να το ρίξεις και κατάτι χαμηλότερα.

Το Burger-Lobster σαφώς και δεν είναι εστιατόριο για κάθε μέρα. Είναι μία πολύ καλή επιλογή αν -από τη μία- θες κάτι πολύ παραπάνω από ένα κλασσικό μπεργκεράδικο και -από την άλλη- δεν θες τις τυπικές γαστρονομικές επιλογές. Όπως είπα και στην αρχή, το B-L αποτελεί μία πολύ καλή value for money επιλογή στη Βρετανική πρωτεύουσα.

 

Πληροφορίες για τα Burger-Lobster καθώς και πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων θα βρεις εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *