Bar Boulud, Νέα Υόρκη

Bar Boulud Νέα ΥόρκηΤο μπιστρό Bar Boulud στη Νέα Υόρκη αποτελεί δημιουργία του Γάλλου σεφ Daniel Boulud (ιδιοκτήτη -μεταξύ άλλων- του διάστερου Daniel στην ίδια πόλη). Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2008 ακριβώς απέναντι από το Lincoln Centre (το σπίτι της Metropolitan Opera) και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο in στέκια φαγητού στην πόλη. Στο πρόσφατο ταξίδι μου το επισκέφθηκα και σου μεταφέρω τη γνώμη μου.

Το Bar Boulud -την περίοδο που ο καιρός το επιτρέπει- σερβίρει τόσο μέσα όσο και στο μεγάλο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από την κυρίως είσοδο. Η κυρίως σάλα εκτείνεται ως μεγάλος θολωτός διάδρομος ακριβώς πίσω από το χώρο υποδοχής και η μισή καταλαμβάνεται από μπάρα στην οποία μπορείς να κάτσεις για φαγητό ή ποτό ενώ η άλλη μισή έχει fixed τραπέζια τεσσάρων ατόμων με καναπέδες καθώς και μοναστηριακού τύπου πάγκο. Στο βάθος της σάλας ξεκινάει 2η αίθουσα με επιπλέον τραπέζια και ροτόντες. Στο χώρο του πεζοδρομίου συναντάς κλασσικά τραπέζια των δύο ατόμων με τα οποία το προσωπικό “χτίζει” μεγαλύτερα αναλόγως του μεγέθους των παρεών και των κρατήσεων. Στην επίσκεψή μας επιλέξαμε να κάτσουμε έξω (και προσωπικά δεν το μετάνιωσα).

Bar Boulud Νέα Υόρκη

Έχοντας δοκιμάσει το Bar Boulud στο Λονδίνο ουκ ολίγες φορές (δες στο τέλος του άρθρου το σχετικό σχόλιο) ήξερα πάνω κάτω τι να περιμένω ως κόνσεπτ φαγητού, ως στυλ αλλά και ως επίπεδο και ποιότητα. Το Bar Boulud φημίζεται για τα εξαιρετικά πλατώ αλλαντικών και πατέ, τα burger του καθώς και κάποιες παραδοσιακές γαλλικές συνταγές (Salade Nicoise, ταρτάρ, Coq Au Vin), οι οποίες εναλλάσονται στον κατάλογο. Παράλληλα δε, διαθέτει μία ιδιαίτερα ψαγμένη κάρτα κρασιών που προσφέρει στον επισκέπτη πάρα πολλές επιλογές από τον Αμερικάνικο και παγκόσμιο αμπελώνα και με τιμές από 10$ (για κρασί σε ποτήρι) και μέχρι…πολλά.

Επίσης να σου πω οτι στο Bar Boulud -τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ- προσφέρονται και δύο μενού δύο ή τριών πιάτων, με τις τιμές να είναι 27$ για το μεσημεριανό (μόνο για 2 πιάτα) και 42$ ή 52$ (για 2 ή 3 πιάτα αντίστοιχα) για το βραδυνό.

Bar Boulud Νέα Υόρκη

Οι επιλογές μας ήταν μία Salade Nicoise (στον κατάλογο προσφερόταν ως κυρίως πιάτο) για τη μέση και ως κυρίως το ψητό κοτόπουλο με μπιζέλια, μπέϊκον, πράσο και σως από το ζωμό του κοτόπουλου, καθώς και σολωμό ψητό με λαχανικά και σως hollandaise. Δοκίμασα και από τα τρία πιάτα και οφείλω να ομολογήσω πως ήταν όλα τους σε πολύ υψηλό γευστικό επίπεδο παρά την απλότητα που τα διέκρινε (ειδικά τη σαλάτα και το ψάρι). Η σαλάτα -καθώς ήταν επιλογή από τα κυρίως- ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ως μερίδα και υπέρ αρκετή για δύο άτομα, ενώ ήρθε έχοντας τόσο φρέσκο ψητό τόνο όσο και εξαιρετικής ποιότητας τόνο κονσέρβας. Το δε κοτόπουλο ήταν ιιδιαίτερα γευστικό και ζουμερό, ενώ -και εδώ- η μερίδα ήταν μεγάλη και χορταστική. Συνοδεία στα παραπάνω αποτέλεσαν δύο ποτήρια κρασί (λευκό/ροζέ).

Bar Boulud Νέα Υόρκη

Το προσωπικό ήταν φιλικότατο, γρήγορο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη λήψη και εκτέλεση της παραγγελίας μας, καθώς υπήρχε διατροφική ιδιαιτερότητα η οποία έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν.

Συνοψίζοντας, φύγαμε από το Bar Boulud έχοντας απολαύσει ένα εξαιρετικό δείπνο και έχοντας περάσει πολύ όμορφα. Αν θα ξαναπήγαινα; Με κλειστά μάτια!

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση: 1900 Broadway (στον 64ο δρόμο)

Τηλέφωνο: (212) 595-0303

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 11.30-22.00, Τρίτη-Παρασκευή: 11.30-23.00, Σάββατο: 10.00-23.00, Κυριακή: 10.00-21.00.

Κρατήσεις: Απαραίτητες, ειδικά αν μιλάμε για μέρες ή ώρες αιχμής. Μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις τραπέζι την προηγούμενη ή ακόμα και χωρίς κράτηση, αλλά αν θες να είσαι ήσυχος, κάνε την κράτησή σου τηλεφωνικά ή εδώ, 2-3 εβδομάδες πριν τη μέρα & ώρα που θες.

Πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες: Όλες οι γνωστές κάρτες γίνονται δεκτές. Δεν διαπίστωσα πρόβλημα στη χρήση ελληνικής πιστωτικής κάρτας.

Φιλοδώρημα/Φόρος: Υπολόγισε πως στις τιμές του καταλόγου του ΒΒ πρέπει να προστεθεί sales tax 8.875%. Σε οτι αφορά το φιλοδώρημα, ένα ποσοστό της τάξης του 15% είναι οκ σε σχέση με το τι συνηθίζεται σε ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου.

Dress Code: Smart Casual (δεν απαιτείται σακάκι ή γραβάτα)

Υ.Γ. περίπου 2.5 χρόνια μετά τη Νέα Υόρκη (Μάϊος 2010) άνοιξε το δεύτερο Bar Boulud στο Λονδίνο, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mandarin Oriental. Είχα πολλές φορές την τύχη να το επισκεφθώ μια και αποτελεί για  εμένα μία σίγουρη επιλογή. Το θεωρώ την κορυφαία ίσως all-around επιλογή φαγητού στην πόλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *