Air Canada Maple Leaf Lounge, Toronto airport - World Travel Stories

Air Canada Maple Leaf Lounge, Toronto airport

Air Canada Maple Leaf Lounge

Αν ταξιδεύεις από Τορόντο με Star Alliance εταιρεία και δικαιούσαι πρόσβασης σε lounge, τότε η βασική σου επιλογή* είναι το Air Canada Maple Leaf Lounge. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις.

Στο αεροδρόμιο Lester Pearson του Τορόντο, Air Canada Maple Leaf Lounge υπάρχει σε τρεις διαφορετικούς χώρους αναχωρήσεων: Στο χώρο domestic αναχωρήσεων, στο χώρο αναχωρήσεων πτήσεων προς ΗΠΑ καθώς και στο χώρο International αναχωρήσεων. Το συγκεκριμένο άρθρο περιγράφει το lounge στον international χώρο αναχωρήσεων.

Το Air Canada Maple Leaf Lounge λοιπόν βρίσκεται μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και ασφαλείας και ακριβώς πάνω από τον κυρίως χώρο με τα καταστήματα. Σε αυτό το lounge μπαίνεις αν ταξιδεύεις με εταιρεία Star Alliance και είτε είσαι Star Alliance Gold μέλος, είτε ταξιδεύεις σε business class θέση.

Η υποδοχή -όπως και στο αντίστοιχο Maple Leaf Lounge στο Λονδίνο– είναι φιλικότατη και άκρως εξυπηρετική. Το ίδιο ισχύει εν μέρει και για το προσωπικό στο χώρο του εστιατορίου το οποίο δεν σταμάτησε μεν να μαζεύει πιάτα και ποτήρια από τα τραπέζια αλλά αργούσε αρκετά δε να τροφοδοτεί το μπουφέ με φαγητό.

Το lounge είναι αρκετά μεγάλο, σίγουρα όμως δεν πλησιάζει καν σε μέγεθος το lounge στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Τη μέρα δε που το επισκέφθηκα ήταν και ιδιαίτερα γεμάτο από κόσμο. Αναπτύσεται σε δύο επίπεδα, με το χώρο του σαλονιού να είναι ελαφρώς υπερυψωμένος σε σχέση με αυτόν του εστιατορίου και του μπουφέ. Στο χώρο λοιπόν (ο οποίος είναι παντού στρωμένος με χαλί) θα βρεις δεκάδες πολυθρόνες ή μικρούς καναπέδες για να κάτσεις και μαζί μικρά τραπεζάκια για να ακουμπήσεις το ποτό σου ή κάποια μικροαντικείμενα. Παράλληλα θα βρεις ένα μικρό tv room, δύο μίνι αίθουσες συσκέψεων καθώς επίσης σταθμούς εργασίας (με όλα τα συνήθη παρελκόμενα) αλλά και σταθμό ταχυφόρτισης κινητών και tablets (στον οποίο πρέπει να κλειδώσεις τη συσκευή σου για όση ώρα φορτίζει).

Ο χώρος του φαγητού από την άλλη έχει τραπέζια -που βοηθούν στο να ακουμπήσεις πιάτα ή ποτήρια- τα οποία βρίσκονται γύρω από τον μπουφέ και τον κυρίως πάγκο με τα ποτά. Στο μπουφέ θα βρεις ζεστά εδέσματα (αρκετά από την Άπω Ανατολή), σαλάτες αλλά και σνακ όπως φασολάκια ενταμάμε. Ωστόσο δεν υπήρχαν καθόλου τυριά ή γλυκά ενώ κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους κάποια λίγα φρούτα. Σε επίπεδο ποτών παρέχονται επτά επιλογές κρασιών (τα περισσότερα όχι Καναδέζικα), υπάρχει μηχάνημα για αναψυκτικά, αλλά και τέσσερις επιλογές μπύρας σε ποτήρι (δυστυχώς κατά την επίσκεψή μου η Guinness ήταν εκτός λειτουργίας). Ένας ίδιος πάγκος ανεφοδιασμού ποτών υπάρχει και στο χώρο του σαλονιού.

Στο χώρο παρέχεται δωρεάν wifi πολύ καλής ποιότητας ενώ θα βρεις και αρκετές επιλογές εντύπων για να διαβάσεις. Σε οτι αφορά πρίζες φόρτισης, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να πετύχεις τραπέζι στο εστιατόριο που να έχει κοντά του πρίζα. Στο χώρο του σαλονιού η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη αφού υπάρχουν σε αφθονία τόσο πρίζες όσο και υποδοχές USB.

Εν’ κατακλείδει,  το Air Canada Maple Leaf Lounge δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και πολυτέλειας. Αποτελεί απλώς μία καλή και τίμια λύση για το αεροδρόμιο της πόλης. Κάτι το μέτριο σέρβις στην τροφοδοσία, κάτι οι ελλείψεις στο χώρο του μπουφέ και κάπως έτσι εξηγείται η παραπάνω κριτική και συνολική γνώμη.

*Αν ταξιδεύεις με Air Canada και μόνο με business class, τότε δικαιούσαι πρόσβασης και στο Air Canada Signature Suite Lounge για το οποίο θα βρεις πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *