Καλώς ήρθες στο World Travel Stories - World Travel Stories

Καλώς ήρθες στο World Travel Stories

About World Travel StoriesΑγαπητέ επισκέπτη γειά σου και καλώς ήρθες στο World Travel Stories,

Εισαγωγή

Κατ’ αρχήν να συστηθώ. Με λένε Νάσο Ευσταθιάδη και ζω στην Αθήνα. Όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, ταξίδευα αρκετά. Από κοντινές εκδρομές μέχρι μακρινά ταξίδια επαγγελματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Πάντα κάποιο ταξίδι υπήρχε στο πρόγραμμα. Παράλληλα -και λόγω ιδιαίτερης αγάπης του πατέρα μου γύρω από τη γαστρονομία- είχα την τύχη να γευματίσω σε μερικά από τα σπουδαιότερα εστιατόρια του πλανήτη. Κυρίως επί γαλλικού εδάφους αλλά όχι μόνο.

Το Σήμερα και το World Travel Stories

Σήμερα -λόγω δουλειάς- τα ταξίδια έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο, ενώ πάντα παραμένουν στο πρόγραμμα αποδράσεις με απότερο σκοπό την ψυχαγωγία. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω το World Travel Stories για να μοιραστώ μαζί σου εμπειρίες από τα πιο πρόσφατα ταξίδια που έχω πραγματοποιήσει (και για τα οποία υπάρχει και το σχετικό υλικό) και -φυσικά- αυτά που θα ακολουθήσουν, προτάσεις για αποδράσεις, πού να πάς και τί να κάνεις, tips για να περάσεις καλά σε κάποιο μέρος, τί να δείς ή τί να αποφύγεις, πώς να ταξιδέψεις οικονομικά, πού να μείνεις οικονομικά. Το blog είναι χωρισμένο σε τρεις βασικές ενότητες:

  • On My Way: επιλογές, προτάσεις και κριτικές αεροπορικών εταιρειών (Aegean Airlines, Lufthansa κλπ) & πτήσεων, σχόλια για αεροδρόμια & lounges καθώς και οτιδήποτε είναι σχετικό με τις μεταφορές και τη μετακίνηση εντός πόλεως.
  • A Traveler’s Life: Οτιδήποτε έχει να κάνει με κριτικές και προτάσεις ξενοδοχείων, εστιατορίων και μπαρ, στην Ελλάδα και τον κόσμο.
  • Travel Tips & Treats: προτάσεις για το που να πας, τι να κάνεις (ή τι να αποφύγεις) σε κάποιον προορισμό, μικροί οδηγοί πόλης

Τα άρθρα, οι κριτικές και οι απόψεις που δημοσιεύονται στο World Travel Stories είναι όλα βασισμένα σε προσωπικές μου εμπειρίες από ταξίδια ή επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει, ενώ το σχετικό συνοδευτικό φωτογραφικό & βίντεο υλικό είναι από το αρχείο μου. Σε περίπτωση όπου υπάρχει χρήση υλικού από άλλο φωτογράφο ή πηγή, αυτό έχει γίνει έχοντας εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης ενώ παράλληλα αναφέρεται γραπτά και ο φωτογράφος ή η πηγή. Παράλληλα δε, τα κείμενα και οι απόψεις δεν έχουν υποδειχθεί, τροποποιηθεί ή επηρεαστεί από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία ή αλυσίδες ξενοδοχείων, εστιατόρια ή άλλα πρόσωπα.  Εκφράζουν αποκλειστικά τη δική μου γνώμη με σκοπό να σας βοηθήσω να σχηματίσετε τη δική σας άποψη για το θέμα.

Update 11 Απριλίου 2020

Εδώ και περίπου ένα μήνα είμαι -όπως όλοι άλλωστε- κλεισμένος σπίτι, με περιορισμό στις μετακινήσεις και χωρίς κανένα ταξίδι να έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 αλλά και χωρίς κανένα να αναμένεται να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού (κατά την ταπεινή μου άποψη). Αιτία -όπως φαντάζεσαι- ο ιός Covid-19 ο οποίος έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση στη ζωή όλων μας, καθιστά το αύριο πολλών εργαζομένων και επιχειρήσεων αβέβαιο ενώ έχει γονατίσει τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το World Travel Stories είναι ένα site με περιεχόμενο γύρω από τον τουρισμό και τα ταξίδια. Ως τέτοιο λοιπόν δεν θα μπορούσε να απέχει από τον τομέα της ενημέρωσης γύρω από το θέμα. Στα παρακάτω άρθρα έχω συγκεντρώσει την ενημέρωση που αφορά τους τομείς του τουρισμού και πως αυτοί επηρεάζονται από τον Covid-19. Έχουμε και λέμε