Το Θέατρο La Scala του Μιλάνου στη Google - World Travel Stories

Το Θέατρο La Scala του Μιλάνου στη Google

La Scala
Φωτογραφία: Teatro alla Scala

Έχεις ονειρευτεί να βρεθείς στο φημισμένο θέατρο La Scala στο Μιλάνο και δεν τα έχεις καταφέρει; Είχες κανονίσει μήπως να δεις κάποια παράσταση τις προηγούμενες εβδομάδες και τελικά ακύρωσες; Η Google σου προσφέρει τώρα μία μοναδική ευκαιρία να δεις ψηφιακά τους χώρους της φημισμένης αίθουσας όπερας του Μιλάνου μέσω της σχετικής υπηρεσίας Arts & Culture.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζεις, (ή αν δεν γνωρίζεις, να σου πω) το Θέατρο La Scala θεωρείται ένα μυθικό θέατρο, μία μυθική αίθουσα όπερας. Συγκαταλέγεται στα 4-5 μεγαλύτερα του είδους, μαζί με την Όπερα της Βιέννης, τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου. Στη La Scala έχουν διαπρέψει σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο μαέστρος Arturo Toscanini, ο σπουδαίος τενόρος Luciano Pavarotti και η “δική μας” σοπράνο Maria Callas. Να σου πω επίσης πως τo όνομα La Scala προέκυψε από την εκκλησία Santa Maria alla Scala που υπήρχε εκεί πριν κατασκευαστεί το θέατρο (πρωτολειτούργησε το καλοκαίρι του 1778).

Όπως φαντάζεσαι η La Scala είναι κλειστή τις ώρες που γράφω αυτό το κείμενο. Για την ακρίβεια παραμένει κλειστή από τις 23 Φεβρουαρίου και ακόμα δεν είναι σαφές ούτε πότε θα ξανανοίξει, ούτε με τι πρόγραμμα και ούτε με τι συνθήκες προσέλευσης κοινού. Προκειμένου λοιπόν ο κόσμος να πάρει έστω μια μικρή γεύση τι εστί η φημισμένη αυτή αίθουσα, η Google δημιούργησε τη σχετική ενότητα στο Arts & Culture. Εκεί θα βρεις τρομερό -και σε αρκετές περιπτώσεις σπάνιο- φωτογραφικό υλικό, ιστορίες γύρω από πρόσωπα, παραστάσεις ή άλλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί. 

Ωστόσο, το απίστευτο κλου είναι οτι θα βρεις σε λογική τρισδιάστατης απεικόνισης τους περισσότερους χώρους της όπερας! Αν και όλα τα σημεία που προβάλονται έχουν το ενδιαφέρον και τη σπουδαιότητά τους, θα σου πρότεινα ως πιο ενδιαφέροντα να δεις: την κυρίως είσοδο, τη θέα από την πλατεία της αίθουσας, το βασιλικό θεωρείο, το πως φαίνεται η πλατεία από τη σκηνή καθώς και το χώρο της ορχήστρας. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και χάζεψε τα παραπάνω λινκ, πραγματικά θα εντυπωσιαστείς!

Να σου πω επίσης πως μία ομάδα 92 καλλιτεχνών της La Scala ( ο καθένας από το σπίτι του) ηχογράφησε προ ημερών την άρια Plebe, Patrizi, Popolo από την όπερα Simon Bocanegra του Verdi, κάτι που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του είδους! Περισσότερα θα διαβάσεις εδώ.

Αν θες να δεις άλλες απεικονίσεις της Google από την υπηρεσία Arts & Culture, πάτα εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *