Τι μπορείς να κάνεις στην Ίο σε 24 ώρες - World Travel Stories

Τι μπορείς να κάνεις στην Ίο σε 24 ώρες

Ίο

Θες να δεις τι μπορείς να κάνεις αν πάρεις την απόφαση να πας για 24 ώρες στην Ίο, το πιο όμορφο -κατά τη γνώμη μου- νησί των Κυκλάδων; Εδώ θα τα μάθεις όλα!

To παρόν κείμενο παρουσιάζει ένα αρκετά -έως πολύ- extreme σενάριο του τι μπορείς να κάνεις σε 24 ώρες στο νησί. Σενάριο τρελό αλλά υλοποιήσιμο. Η γνώμη μου ωστόσο είναι να απολαύσεις την Ίο αφιερώνοντάς του τουλάχιστον 4-5 μέρες προκειμένου να χαλαρώσεις και να δεις πολλές άλλες ομορφιές που μέσα σε μία μέρα δεν μπορείς.

Η Ίος είναι προορισμός που δεν θα σε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα για να πας (από Αθήνα). Για αρχή, θα πάρεις το πρωϊνό ταχύπλοο (Hellenic Highspeed μέχρι και το 2018, Tera Jet από το 2019) το οποίο στις 7πμ θα ξεκινήσει για Ίο. Το Tera Jet θα προσεγγίσει το λιμάνι τις Ίου γύρω στις 11.30 (όπως το σκάφος εισέρχεται στο λιμάνι, δες δεξιά την πανέμορφη Αγία Ειρήνη).

Από το λιμάνι -και αφού προσπεράσεις όσους νοικιάζουν δωμάτια (είπαμε, πας για 24 ώρες και δεν θες δωμάτιο) θα πάρεις το λεωφορείο για την παραλία του Μυλοπότα, περίπου 10-12′ μακρυά. Ζήτα από τον εισπράκτορα να κάνει στάση στο Free, το καλύτερο beach bar του νησιού! Πάρε ένα box (με στέγη από καλάμια και φύλλα), απόλαυσε τον καφέ ή το μοχίτο σου και άραξε στην ομορφότερη παραλία του νησιού μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ενδιάμεσα -και αν πεινάσεις- μπορείς να παραγγείλεις κάποιο σνακ, σάντουιτς κλπ. Λάβε υπ΄όψιν πως το box (στην 3η σειρά) κοστίζει 25 ευρώ.

Κατά τις 5μμ πάρε την επιστροφή του ίδιου λεωφορείου που σε πήγε στο Μυλοπότα και πήγαινε προς την παραλία της Κουμπάρας και πιο συγκεκριμένα προς το συγκρότημα Pathos & Erego. Μπορείς να επιλέξεις το πρώτο για πιο…αμφιθεατρική θέα της θάλασσας και πλίτσι πλίτσι στην πισίνα ή το δεύτερο για επιπλέον βουτιά στη θάλασσα. Όποιο και αν επιλέξεις, θα μπορέσεις να φας εξαιρετικό φαγητό το οποίο έχει επιμεληθεί ο chef του Αθηναϊκού Aleria, Γκίκας Ξενάκης. Μείνε εκεί ως τη δύση του ηλίου γιατί αυτό που θα αντικρύσεις, ούτε στη γειτονική Σαντορίνη δεν το έχεις δει. Ένα ηλιοβασίλεμα μαγικό, εσύ δίπλα στη θάλασσα και χωρίς χειροκροτήματα από Αποανατολίτες τουρίστες όταν δύσει ο ήλιος!

Μετά το ηλιοβασίλεμα -και αφού έχεις κάνει ντους στις ντουσιέρες είτε του Pathos είτε του Erego, πάρε το λεωφορείο της επιστροφής για τη Χώρα. Αν δεν έχεις φάει, πάρε ένα ταξί και ζήτα του να σε πάει στο εξαιρετικό Βιλαέτι στον Επάνω Κάμπο (οπωσδήποτε κράτηση και οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κόκορα με μακαρόνια ή μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί). Με την επιστροφή σου στη Χώρα και με το ρολόϊ να δείχνει περίπου 10μμ, ανέβα μία βόλτα ως την εκκλησία της Παναγίας Γκρεμιώτισας (εκεί που έχει τα φοινικόδεντρα – you can’t miss it!) και στη συνέχεια κατευθύνσου για το Click, το καλύτερο μπαράκι της Ίου! Πιες ένα από τα δεκάδες κοκτέηλ που φιγουράρουν στη λίστα του και στη συνέχεια…sky is the limit! Οι επιλογές για επιπλέον διασκέδαση είναι αμέτρητες και περιλαμβάνουν δεκάδες κλαμπάκια, μαγαζιά με Ελληνικά, και ξευνχτάδικα όπως το Sweet Irish Dream (ανοίγει στη 1πμ και κλείνει με το πρώτο φως της ημέρας). 

Αν ενδιάμεσα πεινάσεις, σου προτείνω τα εξής:

-Ίος Bakery: ανοιχτός όλο το βράδυ με διαρκή παραγωγή αλμυρών εδεσμάτων

-Must: Λίγο πιο πάνω από το φούρνο, σερβίρει εξαιρετικό σουβλάκι, μεγάλα μπέργκερ και τρομερές τηγανιτές πατάτες

Έχει πάει λοιπόν πρωί, το καράβι θα σε πάρει για Πειραιά γύρω στις 13:40 οπότε έχεις ακόμα αρκετές ώρες στο νησί. Τι μπορείς να κάνεις; Για αρχή πας για καφέ και πρωϊνό είτε στο καφέ “Η Νιός” (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα) είτε σε κάποιο από τα τέσσερα μπαράκια της Επάνω Πιάτσας που το πρωί από νωρίς σερβίρουν πρωϊνό. Στη συνέχεια -και με το ρολόϊ να δείχνει περίπου 9-9.30πμ- νοικιάζεις ένα μικρό ΙΧ και κατευθύνεσαι στη μαγική παραλία Μαγγανάρι στα νότια του νησιού. Λάβε υπ’ όψιν πως το Μαγγανάρι απέχει περίπου 22χλμ από τη Χώρα οπότε θες περίπου 30′ να πας και άλλα τόσα να γυρίσεις. Κάνε μπάνιο (most likely μόνος σου) στην ομορφότερη παραλία του νησιού (αν είσαι τυχερός και ο καιρός το επιτρέπει, θα δεις στο βάθος ως σκιά την Όια της Σαντορίνης) και κατά τις 12.30 πάρε το δρόμο της επιστροφής. Μην ξεχάσεις να γεμίσεις το αμάξι σου με βενζίνη πριν το παραδώσεις (στο νησί υπάρχουν 3 βενζινάδικα, ένα στη Χώρα και άλλα δύο προς το λιμάνι). Άραξε σε κάποιο από τα καφέ του λιμανιού για έναν τελευταίο καφέ μέχρι περίπου τις 2μμ οπότε και το Tera Jet θα σε πάρει για την επιστροφή σου στον Πειραιά.

 

Επιπλέον Χρήσιμες Πληροφορίες

Free Beach Bar: 2286028357

Pathos Sunset Lounge: 6981000122

Erego: 6975403000

Βιλαέτι:2286092072

Acteon Travel: 2286091343

SeaJets 

Κτελ Ίου: Ιούλιο & Αύγουστο εκτελούνται -κατά κανόνα- 4 δρομολόγια/ώρα από λιμάνι προς Χώρα και Μυλοπότα τις ώρες αιχμής (11πμ-7μμ). Άλλους μήνες ή ώρες τα δρομολόγια είναι αραιότερα αλλά σίγουρα με ένα/ώρα. Τα λεωφορεία για Μαγγανάρι φεύγουν μετά τις 11.30πμ οπότε γι’ αυτό σου προτείνω ενοικίαση ΙΧ για να πας εκεί. Σίγουρα η ενοικίαση δίκυκλου είναι μία κάπως οικονομικότερη λύση αλλα δεν στην προτείνω. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου. 

Νερό: μόνο εμφιαλωμένο

Τράπεζες: Όλες οι τράπεζες διαθέτουν ΑΤΜ στο νησί με την Alpha να έχει τα περισσότερα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *