Μετάλλαξη Omicron: Αλλαγές στα ταξίδια προς Ηνωμένο Βασίλειο - World Travel Stories

Μετάλλαξη Omicron: Αλλαγές στα ταξίδια προς Ηνωμένο Βασίλειο

μετάλλαξη Omicron και Λονδίνο
Φωτογραφία: Adobe Stock

Με αφορμή τη νέα μετάλλαξη Όμικρον (Omicron), οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησαν σε τροποποίηση των διαδικασιών εισόδου στη χώρα. Οπότε αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις στο Λονδίνο (ή οποιαδήποτε άλλη πόλη του ΗΒ), διάβασε προσεκτικά τι ισχύει.

Σύμφωνα με το Gov.UK, από αύριο (30/11) το πρωί (6πμ Ελλάδος), όλοι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες προς τη χώρα, πρέπει να κλείνουν PCR τεστ 2ης μέρας (αντί του οικονομικότερου και απλούστερου rapid test). Επιπλέον δε, υποχρεούνται σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του PCR τεστ (με δεδομένο πως αυτό θα είναι αρνητικό).

Update 5/12

Από τις 6πμ (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, λόγω της μετάλλαξης Omicron, εφαρμόζονται νέα μέτρα. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο ή αλλού) οφείλουν να έχουν κάνει PCR ή rapid test. Το τεστ αυτό πρέπει να έχει γίνει 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Πληροφορίες εδώ. Από εκεί και πέρα, ισχύουν και όσα περιγράφονται στο υπόλοιπο άρθρο.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος, τότε ισχύουν τα γνωστά περί τεστ 2ης & 8ης μέρας καθώς και 10 ήμερης καραντίνας, για τα οποία μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ.

Επιπλέον δε, αν κάποιος  ταξιδιώτης είναι στενή επαφή με κρούσμα μετάλλαξης Omicron, τότε θα μπαίνει σε 10ήμερη καραντίνα, ανεξαρτήτως του αν είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Τέλος, επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και καταστήματα που είχε αρθεί στις 19 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση -και επειδή τα πράγματα είναι ρευστά- πριν ταξιδέψεις ή πριν κλείσεις το εισιτήριό σου,  δες στο Gov.UK προκειμένου να βεβαιωθείς για το τι ακριβώς ισχύει.

Περισσότερα για τον covid-19 στο World Travel Stories μπορείς να βρεις εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *