Κατάργηση τεστ 2ης μέρας για το Ηνωμένο Βασίλειο - World Travel Stories

Κατάργηση τεστ 2ης μέρας για ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο

τεστ 2ης ημέρας για Ηνωμένο Βασίλειο
φωτογραφία: Adobe Stock

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο ή αλλού) μετά τις 11 Φεβρουαρίου 2022, λάβε υπ’ όψη πως τα μέτρα και οι διαδικασίες εισόδου αλλάζουν (προς το ευκολότερο). Εάν είσαι εμβολιασμένος, το τεστ 2ης μέρας καταργείται!

Πιό συγκεκριμένα -και όπως ήδη έχει δημοσιευθεί στο Gov.UK– από τις 6πμ (Ελλάδος) της 11ης Φεβρουαρίου 2022, εάν είσαι εμβολιασμένος (δες εδώ πως το ΗΒ ορίζει το ζήτημα καθώς εδώ για το και ποιά εμβόλια είναι αποδεκτά), τότε δεν χρειάζεται να κλείσεις και να κάνεις τεστ 2ης μέρας, ούτε απαιτείται κάποιου είδους αυτοπεριορισμός. Το μόνο που απαιτείται να έχεις κάνει πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο είναι να έχεις συμπληρώσει το σχετικό Passenger Locator Form (PLF) το οποίο βρίσκεις εδώ.

Αν πάλι δεν είσαι εμβολιασμένος, και εδώ υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις (προς το απλούστερο). Πιο συγκεκριμένα, πέραν του PLF πρέπει να επιδείξεις αρνητικό PCR ή rapid test (έως 48 ώρες πριν το ταξίδι σου) καθώς και να κλείσεις  και να κάνεις PCR τεστ 2ης μέρας. Και εδώ  δεν υπάρχει αυτοπεριορισμός, εκτός αν το τεστ 2ης ημέρας βγει θετικό.

Αν -τέλος- ταξιδεύεις προς Ηνωμένο Βασίλειο πριν τις 11 Φεβρουαρίου 2022, τότε ισχύουν τα τρέχοντα μέτρα για τα οποία διαβάζεις εδώ αλλά -πρωτίστως- στο Gov.UK.

Όπως βλέπεις, οι αλλαγές αυτές που ισχύουν μετά τις 11 Φεβρουαρίου, έχουν άμεση επίπτωση τόσο στις διαδικασίες και στην προετοιμασία ενός ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην τσέπη σου (λαμβάνοντας υπ’ όψη πως ένα μέσο κόστος ενός τετσ 2ης μέρας κοστίζει περίπου 20 GBP (rapid) ή 40-45GBP (PCR).

Περισσότερη αρθρογραφία γύρω από τον covid-19 στο World Travel Stories θα βρεις εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *