Αλλαγές -ξανά- στις διαδικασίες εισόδου στην Αγγλία - World Travel Stories

Αλλαγές -ξανά- στις διαδικασίες εισόδου στην Αγγλία

διαδικασίες εισόδου στην Αγγλία
φωτογραφία: Adobe Stock

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson ανακοίνωσε πως οι διαδικασίες εισόδου στην Αγγλία αλλάζουν και -από το πρωί της Παρασκευής 7/1- αντικαθίστανται από άλλες, απλούστερες.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 6πμ (Ελλάδος) της 7/1/2022, οι  διαδικασίες εισόδου στην Αγγλία γίνονται ως εξής:

    • Οι-εμβολιασμένοι- επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό οποιαδήποτε πόλη της Αγγλίας (Λονδίνο ή άλλη), δεν χρειάζεται να έχουν κάνει pre-departure test. Επίσης δεν υποχρεούνται σε αυτοπεριορισμό μέχρι να βγει το αρνητικό αποτέλεσμα του day 2 pcr τεστ.
    • Επιπρόσθετα, από τις 6πμ (Ελλάδος) της 9/1/2022, το day 2 τεστ αντικαθίσταται από το πολύ πιο γρήγορο και οικονομικό lateral flow (rapid) τεστ το οποίο ο επιβάτης πρέπει να κάνει μέχρι τη 2η μέρα εισόδου του στη χώρα. Αν το lft βγει θετικό, τότε (και μόνο τότε) ο επιβάτης υποχρεούται να κάνει και ένα επιβεβαιωτικό pcr τεστ.

Οι παραπάνω διαδικασίες εισόδου στην Αγγλία ισχύουν μόνο για εμβολιασμένους επιβάτες. Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους -ανεξαρτήτως λόγου- επιβάτες παραμένουν ως έχουν και μπορείς να τα δεις εδώ.

Σε κάθε περίπτωση -ξανατονίζω- πριν ταξιδέψεις, διάβασε στο Gov.UK, τη μόνη επίσημη πηγή πληροφόρησης, τι ισχύει στο ΗΒ. Αν το γράφει εκεί, είναι νόμος. Αν δεν το γράφει, δεν ισχύει.

Περισσότερη αρθρογραφία γύρω από τον covid-19 στο World Travel Stories θα βρεις εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *