Χρώμα στο Λονδίνο - World Travel Stories

Χρώμα στο Λονδίνο

Χρώμα στο Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι μία πανέμορφη και ιδιαίτερα ζωντανή πόλη. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα βρεις να αντανακλώνται και σε αρκετά από τα σπίτια και τα κτίριά του, μέσω του πως είναι βαμμένα. Από το κέντρο και μέχρι και τα προάστια, υπάρχει χρώμα στο Λονδίνο. Δες ποια είναι τα πιο πολύχρωμα σημεία της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Neal’s Yard, Covent Garden 

Επειδή στο Covent Garden θα βρεθείς οπωσδήποτε, μην παραλείψεις να πας στο Neal’s Yard. Πρόκειται για μία μικρή πολύχρωμη αυλή με καφέ και άλλα μικρά μαγαζιά και πολύ -κατά στιγμές- κόσμο με το κινητό στο χέρι να φωτογραφίζει. Το Neal’s Yard είναι πολύ κοντά στο Seven Dials (τη μικρή πλατεία στην οποία τερματίζουν επτά δρόμοι) ενώ ακριβώς δίπλα είναι και το Neal Street όπου και εκεί κυριαρχεί το χρώμα σε αρκετά από τα κτίριά του.

Godfrey Street , Chelsea

Στο Chelsea και πολύ κοντά στη φημισμένη King’s Road, θα βρεις το δρομάκι Godfrey Street.  Δεν υπάρχουν μαγαζιά ενώ δεν πρόκειται να δεις πολύ κόσμο συγκεντρωμένο. Ωστόσο, τα περισσότερα σπίτια είναι βαμμένα με έντονα χρώματα! Επιπλέον δε, οι κάτοικοι έχουν προσέξει και μικρές λεπτομέρειες όπως το χρώμα των κάδων για τα απορρίμματα! 

Bywater street, Chelsea

Την Bywater Street θα τη βρεις περίπου 80μ πιο κάτω από τη Godfrey Street, στο Chelsea. Oύτε στη Bywater Street θα βρεις μαγαζιά ή καφέ, ενώ και εδώ κυριαρχεί το χρώμα στις προσόψεις των περισσοτέρων σπιτιών.

Lancaster Road, Notting Hill

Στο Notting Hill, περίοπτη θέση έχει φυσικά η Portobello Road και το φημισμένο παζάρι των παλαιοπωλείων της περιοχής, κάθε Σάββατο. Τόσο στην Portobello Road όσο -κυρίως- στην Lancaster Road, το χρώμα των κτιρίων είναι ιδιαίτερα έντονο, δίνοντας έναν άλλο αέρα στη γειτονιά του Notting Hill.

Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα σημεία με χρώμα στο Λονδίνο. Χρώμα θα βρεις και σε άλλες γειτονιές και σε άλλους δρόμους. Σημείωσε επίσης το Conduit Mews στο Paddington, το Chalcot Cresent στο πανέμορφο Primrose Hill, καθώς και τις οδούς Falkland και Kelly στη γειτονιά του Kentish Town.

Όπως βλέπεις, το χρώμα στο Λονδίνο είναι έντονο. Αξίζει -και με το παραπάνω- να βρεις αυτά τα σημεία, να περπατήσεις σε αυτούς τους δρόμους και να απολαύσεις ένα Λονδίνο διαφορετικό απ’ ότι ίσως φαντάζεσαι ή έχεις συνηθίσει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *