Νίκαια: μικρός οδηγός - World Travel Stories

Νίκαια: μικρός οδηγός

ΝίκαιαΗ Νίκαια στη νότιο Γαλλία αποτελεί έναν πανέμορφο παραθαλάσσιο προορισμό με κοσμοπολίτικη και -παράλληλα- ανάλαφρη αύρα. Είναι δεδομένο πως θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή, ειδικά αν επιλέξεις να πας από Απρίλιο έως Οκτώβριο. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να περάσεις τέλεια!

Περιεχόμενα
εισαγωγή-ιστορία | πως θα πας | μέσα μεταφοράς
διαμονή | φαγητό | αξιοθέατα εντός πόλης
αξιοθέατα εκτός πόλης | χρήσιμες πληροφορίες |

Εισαγωγή-Ιστορία

Με πληθυσμό που ξεπερνά το 1εκ (σε επίπεδο αστικής περιοχής), η Νίκαια είναι η 5η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και 2η μεγαλύτερη στα παράλια της Μεσογείου πίσω από τη Μασσαλία. Βρίσκεται περίπου στο μέσο της Κυανής Ακτής, η οποία απλώνεται από το Σαιν Τροπέ στα δυτικά και μέχρι το πριγκηπάτο του Μονακό στα ανατολικά. Η Νίκαια ιδρύθηκε γύρω στο 350 π.Χ. από Έλληνες της Μασσαλίας. Ονομάστηκε Νίκαια προς τιμήν της Νίκης, θεάς που προσωποποιούσε τη νίκη. Τόσο η Νίκαια όσο και η ευρύτερη περιοχή της Κυανής Ακτής γνώρισαν την πρώτη τους ακμή ως τουριστικός προορισμός στα τέλη του 19ου αιώνα με αρχές του 20ού, όντας δημοφιλείς κυρίως ανάμεσα στους κύκλους της βρετανικής αριστοκρατίας.

Πως θα πας

Η Νίκαια διαθέτει δικό της αεροδρόμιο, και μάλιστα πάρα πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης (πιο κοντά απ’ ότι ήταν το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας). Ως εκ΄τούτου μπορείς πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο να βρεθείς εκεί. Η Aegean Airlines εκτελεί απ’ ευθείας πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Nice Côte d’Azur. Για τους μήνες Μάϊο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο προβλέπονται πέντε πτήσεις την εβδομάδα, για Ιούλιο και Αύγουστο έξι, για το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου από 4 εβδομαδιαίες πτήσεις ενώ για τον Δεκέμβριο τρεις. Μία τυπική διάρκεια απ’ ευθείας πτήσης είναι περίπου 2ω 40λ.

Αν για κάποιο λόγο οι πτήσεις της Aegean Airlines δεν σε εξυπηρετούν, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πας στη Νίκαια μέσω ενδιάμεσου σταθμού και αξιοποιώντας τις δεκάδες αεροπορικές εταιρείες που πετούν εντός Ευρώπης. Λόγου χάρην μπορείς να πας μέσω Μονάχου με Lufthansa, μέσω Παρισιού με Air France, μέσω Βιέννης με Austrian Airlines κλπ. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, σίγουρα αυξάνεται ο χρόνος του ταξιδιού.

Νίκαια και μέσα μεταφοράς

Τραμ

Το να πας από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης είναι και απλή και γρήγορη υπόθεση. Για αρχή, υπάρχει το τραμ (γραμμή 2) το οποίο θα σε μεταφέρει στο κέντρο της Νίκαιας (σταθμός Jean Médecin) σε περίπου 28′ και χωρίς ταλαιπωρία ή καθυστέρηση. Τα δρομολόγια τρέχουν κάθε 5′ στις ώρες αιχμής ενώ η συχνότητα μπορεί να πέσει στο κάθε 8′, για τις λοιπές ώρες. Κόστος απλού εισιτηρίου 1.5€.

Υπάρχει ημερήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών με 5€ ή πακέτο 10 εισιτηρίων με κόστος 10€. Σε κάθε περίπτωση, τα εισιτήρια έχουν χρονική ισχύ 74′ από την πρώτη ακύρωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πέραν του ενός μέσα (πχ με τραμ από το αεροδρόμιο προς το κέντρο και από εκεί λεωφορείο προς το λιμάνι). Οι κάρτες απεριορίστων ξεκινάνε και μετράνε από τη στιγμή της πρώτης ακύρωσης.

Τα εισιτήρια καθώς και τις κάρτες απεριορίστων τα αγοράζεις είτε από έναν από τους 127 αυτόματους πωλητές στους σταθμούς τραμ και όχι μόνο (προτείνεται η χρήση κάρτας). Παράλληλα υπάρχει και ένα μικρό δίκτυο καταστημάτων που μπορεί να σε εξυπηρετήσει αν δεν βρίσκεις αυτόματο πωλητή. Αναλυτικές πληροφορίες για το τραμ και το αεροδρόμιο θα βρεις εδώ. Εδώ και εδώ θα βρεις χάρτες των τριών γραμμών του τραμ.

Λεωφορεία

Έχε υπ’ όψη πως η Νίκαια έχει και ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο λεωφορείων το οποίο μπορεί να σε πάει τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Ενδεικτικά να σου πω πως η γραμμή 100 εκτελεί 49φ/ημέρα το δρομολόγιο Νίκαια-Μονακό. Η διάρκεια του δρομολογίου είναι περίπου 40′ και το κόστος απλής διαδρομής ανέρχεται σε 5€. Πληροφορίες για τα δρομολόγια προς Μονακό θα βρεις εδώ. Αναλυτικές πληροφορίες για τα εντός πόλης εισιτήρια και κόστη θα βρεις εδώ.

Τρένα

Αν θες να πας κάπου εκτός Νίκαιας (από τα γύρω μέρη της Κυανής Ακτής αλλά και ακόμα πιο μακρυά), υπάρχει φυσικά και το τρένο. Ενδεικτικά να σου αναφέρω πως αν θες να πας στο Μονακό με τρένο, η διαδρομή διαρκεί 20′. Σε καθημερινή βάση εκτελούνται πάνω από 40 δρομολόγια από το σταθμό Nice Ville προς τον αντίστοιχο σταθμό του πριγκηπάτου ενώ το κόστος απλής μετάβασης ανέρχεται σε 4.4€. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Ταξί

Τέλος, αν το πορτοφόλι σου το επιτρέπει, υπάρχουν πάντα και τα ταξί. Με fixed τιμή 32€ και σε περίπου 20′ θα βρεθείς στο κέντρο της πόλης. Τα ταξί μπορούν σε πάνε επίσης και εκτός Νίκαιας. Υπολόγισε πως για να πας στο Μονακό θα σου κοστίσει 95€ ενώ για Κάννες 85€. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Νίκαια και διαμονή

Στη Νίκαια δεν θα δυσκολευθείς να βρεις κατάλυμα για να μείνεις. Ειδικά μάλιστα αν στην εξίσωση βάλεις και μέρη εκτός πόλης, τότε οι επιλογές σου είναι πραγματικά πάρα πολλές. Είτε ψάχνεις για ακριβές και πολυτελείς λύσεις όπως το Negresco (το ισοδύναμο του Ritz στο Παρίσι), είτε για πιο οικονομικές επιλογές που απλώς να είναι κοντά σε κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος, ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες και το πορτοφόλι σου.

Νίκαια και φαγητό

Στη Νίκαια -και ειδικά στην παλιά πόλη- το κεφάλαιο φαγητό είναι εύκολη υπόθεση, ότι και αν θες να φας και όσα και αν θες να διαθέσεις. Στους πεζοδρόμους της θα βρεις δεκάδες μικρά μπιστρό και εστιατόρια τα οποία θα ικανοποιήσουν κάθε όρεξη. Προφανές να πω πως η Γαλλική κουζίνα έχει την τιμητική της, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν και άλλες. Αν πάλι θες να επιλέξεις εστιατόριο από το χώρο της υψηλής γαστρονομίας, αυτό είναι επίσης εύκολο (αν και απαιτεί πολύ έγκαιρη κράτηση). Η Κυανή Ακτή διαθέτει 26 εστιατόρια με τουλάχιστον ένα αστέρι Michelin (αναλυτικά εδώ). Περίοπτη θέση το φημισμένο τριάστερο Le Luis XV του σπουδαίου Alain Ducasse στο Μόντε Κάρλο.

Τι να δεις, που να πας

Βάλε στη λίστα σου τα παρακάτω σημεία που πρέπει να δεις στη Νίκαια ενώ σημείωσε και κάποιες πόλεις και χωριά που -αν ο χρόνος σου σού επιτρέπει- πρέπει να επισκεφθείς.

Εντός πόλης
Promenade des Anglais

Ο δημοφιλέστερος και ιστορικότερος δρόμος στη Νίκαια και -ίσως- ένας εκ’ των δημοφιλέστερων σε ολόκληρη τη Γαλλία! Έχει μήκος 7χλμ και διασχίζει όλη την παραλία από το αεροδρόμιο και μέχρι το καζίνο της πόλης. Είναι παραθαλάσσιος και διπλής κατεύθυνσης, με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας να διαχωρίζονται μεταξύ τους από τεράστια φοινικόδεντρα. Διαθέτει τεράστια πεζοδρόμια τα οποία σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας φιλοξενούν ανθρώπους όλων των ηλικιών οι οποίοι είτε περπατούν δίπλα στη θάλασσα, είτε απολαμβάνουν τη θέα από κάποιο παγκάκι, είτε αθλούνται.

Νίκαια

Η Promenade des Anglais δημιουργήθηκε περί το 1820, αποτελώντας πρόταση Άγγλων ευγενών οι οποίοι πέρναγαν τους χειμώνες τους στη Νίκαια, εποφελούμενοι του πολύ καλού κλίματος. Αρκετοί εκ’ των Άγγλων χρηματοδότησαν μάλιστα το έργο.  Η Prom (όπως αποκαλείται εν είδει συντομίας) πήρε το τελικό της όνομα το 1860.

Η τεράστια φυσική παραλία που αναπτύσσεται δίπλα στην Promenade des Anglais έχει παντού γυαλιστερά βότσαλα και πουθενά άμμο! Άλλα σημεία της είναι ελεύθερα για όλους και άλλα είναι οργανωμένα με ομπρέλες και μπαρ και απαιτούν είσοδο για να καθίσεις εκεί. 

Place Masséna

H κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Γεμάτη νεοκλασικά κτίρια, μαγαζιά και καφέ, αποτελεί σημείο συνάντησης και παράλληλα διεξαγωγής πολλών υπαίθριων εκδηλώσεων. Στο νότιο άκρο της πλατείας θα δεις -και σίγουρα θα φωτογραφίσεις- το Fontaine du Soleil ή αλλοιώς το συντριβάνι μέσα στο οποίο φιλοξενείται άγαλμα του θεού Απόλλωνα.

Rue Masséna

Δημοφιλής εμπορικός πεζόδρομος στην παλιά πόλη, στον οποίο θα βρεις και πάρα πολλά εστιατόρια ή καφέ.

Rue Saint-François de Paule

Άλλος ένας πεζόδρομος στην παλιά Νίκαια. Εκτός από τα προφανή καφέ και μπαρ, στο δρόμο αυτό ξεχωρίζουν το υπέροχο κτίριο του δημαρχείου καθώς και το κτίριο της Όπερας της Νίκαιας (το οποίο εκτείνεται μέχρι τον παραλιακό δρόμο). Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο σοκολατοποιίο Maison Auer. Πρόκειται για μια ιστορική οικογενειακή επιχείρηση η οποία από το 1820 δραστηριοποιείται στις σοκολάτες καθώς τα αποξηραμένα και γλασαριστά φρούτα. Αποτελούσε πόλο έλξης της ελίτ κοινωνίας με πιο διάσημη επισκέπτη της τη βασίλισσα Βικτώρια της Μ. Βρετανίας η οποία συνήθιζε να σταματάει εκεί για να πιεί το τσάι της. Το μαγαζί διατηρεί πάρα πολλά στοιχεία από τον αυθεντικό διάκοσμο και τα έπιπλα ενώ έχει και εξαιρετικής αισθητικής βιτρίνες.

Νίκαια Νίκαια

Νίκαια

Marche Aux Fleurs

Στην παλιά πόλη και λίγα μέτρα μετά την Όπερα θα βρεις την υπαίθρια αγορά λουλουδιών. Εκεί -και πέρα από φρεσκοκομμένα λουλούδια- θα βρεις επίσης και τοπικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα. Λειτουργεί καθημερινά -πλην Δευτέρας- από 9πμ-1μμ.

Ξενοδοχείο Le Negresco

To ξενοδοχείο-σύμβολο της Νίκαιας στέκει στην Promenade des Anglais από το 1913. Αποτελεί δημιουργία του Ρουμάνου Henri Negrescu ενώ ο τεράστιος ροζ τρούλος του είναι σχεδιασμένος από τον Gustave Eiffel‎. Στο λόμπι του ξενοδοχείου δεσπόζει ένας πελώριος πολυέλαιος ο οποίος αποτελείται από πάνω από 16.000 κρύσταλλα Μπακαρά. Το Le Negresco δημιουργήθηκε για να καλύψει τις απαιτήσεις της υψηλής κοινωνίας της Νίκαιας και από τους χώρους του έχουν κατά καιρούς περάσει σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών.

Cathedrale St Nicolas

Η πανέμορφη Ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι η μεγαλύτερη του είδους της στη δυτική Ευρώπη. Βρίσκεται στη νέα πόλη της Νίκαιας και είναι κατασκευασμένος το 1913. Από το 1987 αποτελεί εθνικό μνημείο της Γαλλίας.

Basilique Notre Dame

Ο βασικός -και παράλληλα ο μεγαλύτερος- καθεδρικός ναός στη Νίκαια. Είναι χτισμένος μεταξύ 1864-1879 και είναι νεο-γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη λεωφόρο Jean-Médecin στο κέντρο της πόλης.

Λόφος του Κάστρου

Όπως καταλαβαίνεις από το όνομα, μιλάμε για το λόφο ο οποίος κάποτε (11ος-18ος αιώνας) φιλοξενούσε το κάστρο-ακρόπολη της Νίκαιας. Το κάστρο καταστράφηκε το 1706 με διαταγή του Λουδοβίκου 14ου. Σήμερα, ο Λόφος του Κάστρου χρησιμοποιείται ως πάρκο αναψυχής. Διαθέτει πάρα πολλά μονοπάτια για να περπατήσεις ενώ θα βρεις και έναν τεχνητό καταρράκτη τον οποίο φυσικά θα χαζέψεις. Αφήνω για το τέλος τη μαγική θέα που ο λόφος προσφέρει. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από την ανατολή και έως τη δύση, θα θαυμάσεις τη Νίκαια από ψηλά! Τόσο τη μεριά της παραλίας και της κυρίως πόλης όσο και το λιμάνι.

Για να ανέβεις -και να κατέβεις- στην κορυφή του λόφου, υπάρχουν δύο τρόποι. Αν τα πνευμόνια και τα πόδια σου αντέχουν, μπορείς να περπατήσεις. Θα χρειαστείς περίπου 15′ (χωρίς την όποια στάση). Αν θες κάτι λιγότερο κουραστικό, υπάρχει και το ασανσέρ. Η είσοδός του είναι στο πλάι του μονοπατιού ανάβασης και το χρησιμοποιείς χωρίς χρέωση. Ενδέχεται να υπάρχει μικρο-συνωστισμός μέχρι να ανέβεις καθώς η χωρητικότητά του είναι μικρή (5 άτομα). Αξίζει ωστόσο η αναμονή, ειδικά αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για περπάτημα.

#LoveNice

Δίπλα στο Λόφο του Κάστρου θα βρεις μία ακόμα ατραξιόν της Νίκαιας. Το hashtag #LoveNice, βαμένο στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, το οποίο σίγουρα θα σταθείς να φωτογραφίσεις. Από εκείνο το σημείο μπορείς επίσης να θαυμάσεις την πόλη και την παραλία.

 
Quartier du Port

Αν θες να χαζέψεις το λιμάνι από κοντά  και δεν αρκείσαι μόνο στη σχετική θέα από το Λόφο του Κάστρου, κατευθύνσου στο Quartier du Port. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να χαζέψεις από κοντά τα διάφορα τουριστικά ή εμπορικά σκάφη που αναχωρούν προς διάφορους προορισμούς ή τα γιοτ που είναι αγκυροβολημένα. Επίσης, θα βρεις δεκάδες καφέ ή εστιατόρια με θαλασσινές γεύσεις. Αν θες, μπορείς να πας στο Quartier du Port με το τραμ καθώς εκεί τερματίζει η γραμμή 2 (αυτή που πάει/ερχεται στο αεροδρόμιο).

Εκτός Πόλης
Μονακό

Το πριγκηπάτο του Μονακό αποτελεί ανεξάρτητο κράτος το οποίο περιβάλλεται από Γαλλικό έδαφος. Από το από το 1297 βρίσκεται υπό την προστασία της οικογένειας των Γκριμάλντι, η οποία -με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα- παραμένει στην εξουσία ως σήμερα. Το Μονακό έχει έκταση περίπου 2 τ.χλμ και απέχει περίπου 40χλμ από τη Νίκαια. Θα θαυμάσεις το παλάτι (κατοικία του Πρίγκηπα Αλβέρτου) και την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, καθώς και τον εξαιρετικό ναό του Αγίου Νικολάου (εκεί που παντρεύτηκε ο Αλβέρτος και είναι θαμμένοι αρκετοί από τους προγόνους του). Φυσικά μην παραλείψεις να περπατήσεις στο λιμάνι, απολαμβάνοντας την κοσμοπολίτικη αύρα που αποπνέει και μαζί και λίγη από την αίσθηση της Formula 1 (εκεί είναι το σημείο εκκίνησης/τερματισμού του Grand Prix του Μονακό).

Βέβαια, μια επίσκεψη στο Μονακό θα είναι λειψή αν δεν πας στο Μόντε Κάρλο. Το Μόντε Κάρλο είναι η πιο διάσημη συνοικία του Μονακό. Εκεί δεσπόζει το καζίνο και -ακριβώς δίπλα- το φημισμένο Hôtel de Paris. Εκεί θα δεις συγκεντρωμένα τα περισσότερα supercars και λιμουζίνες που έχεις ποτέ σου φανταστεί! Τέλος, εκεί βρίσκεται επίσης η πιο γνωστή στροφή του Grand Prix του Μονακό. Φυσικά μαζί με όλα αυτά, να είσαι προετοιμασμένος και για πάρα πολύ κόσμο ο οποίος είτε χαζεύει τα αυτοκίνητα των ονείρων του, είτε περιμένει υπομονετικά για να μπει στο καζίνο.

 

Κάννες

Παραθαλάσσια πόλη σε απόσταση 35χλμ από τη Νίκαια. Έστω και λίγο να ασχολείσαι με τα κινηματογραφικά δρώμενα την ξέρεις σίγουρα, αφού στις Κάννες πραγματοποιείται κάθε χρόνο το ομώνυμο φεστιβάλ κινηματογράφου (με κορυφαίο έπαθλο το Χρυσό Φοίνικα). Στην παραλία των Καννών μπορείς να περπατήσεις τη φημισμένη λεωφόρο Croisette η οποία έχει και αυτή ως σήμα κατατεθέν της τη νησίδα με τους φοίνικες. H Croisette περνάει ακριβώς μπροστά από το Palais des Festivals (στο οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει στρωμένο το κόκκινο χαλί, πέρα από τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ). Στο ακριβώς απέναντι -από το Palais des Festivals- πεζοδρόμιο θα χαζέψεις μερικά πολύ γνωστά ξενοδοχεία (Majecstic, Martinez, Carlton) τα οποία φιλοξενούν δεκάδες δεξιώσεις και πάρτι κατά την περίοδο διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Èze

Η Èze (Εζ) είναι μια μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Νίκαια (8.5χλμ) και το Μονακό (4.5λμ). Η παλιά πόλη αναπτύσσεται σε λόφο και σε αυτήν δεσπόζει η μεσαιωνική εκκλησία Chapelle de la Sainte Croix. Επίσης, μην παραλείψεις να δείς τους εξωτικούς κήπους με τους κάκτους και μία απίστευτα όμορφη θέα προς τη Γαλλική Ριβιέρα. Εισιτήριο εισόδου για τους κήπους 7€.

Saint-Tropez

Το Saint-Tropez αποτελεί το δυτικότερο άκρο της Κυανής Ακτής και παράλληλα το διασημότερο θέρετρό της. Απέχει περίπου 120χλμ (1ω50′ με το αμάξι)από τη Νίκαια. Στο λιμάνι θα δεις δεμένα δεκάδες μικρότερα ή μεγαλύτερα γιωτ και ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στην παλιά πόλη δεσπόζει το πανέμορφο μεσαιωνικό κάστρο στο οποίο αξίζει να πας και από το οποίο θα έχεις μία εξαιρετική θέα της πόλης από ψηλά. Τέλος, στο Saint-Tropez θα δεις γλυπτό της Brigitte Bardot (η οποία και πέρασε μέρος της ζωής της στην πόλη).

Port Grimaud

Μικρή παραθαλάσσια πόλη, σε απόσταση περίπου 7χλμ από το Saint-Tropez. Είναι γνωστή ως “Βενετία της Προβηγκίας” αφού το μεγαλύτερο μέρος της είναι φτιαγμένο μέσα σε υδάτινα κανάλια (όπως η Βενετία) αλλά με Γαλλική αισθητική σε ότι αφορά τα σπίτια. Αν πας, μην παραλείψεις να κάνεις μία μικρή βόλτα με βάρκα στα κανάλια της πόλης ενώ ανέβα και στην κορυφή του πύργου της εκκλησίας (L’eglise œcuménique Saint-François d’Assise) για πολύ όμορφη θέα του Port Grimaud από ψηλά.

Saint-Paul de Vence

Ορεινό χωριό σε απόσταση περίπου 25χλμ από τη Νίκαια. Η ομορφιά της ευρύτερης περιοχής έχει εμπνεύσει πολλούς διάσημους καλλιτέχνες, ζωγράφους, συγγραφείς και ποιητές. Ορισμένοι εξ’ αυτών μάλιστα, εγκαταστάθηκαν για ένα διάστημα στο Saint-Paul de Vence. Τακτικοί επισκέπτες του χωριού ήταν ο Jean Paul Sartre, o Pablo Picasso ενώ ο Marc Chagall έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του και πέθανε εκεί. Τα στενά δρομάκια του χωριού φιλοξενούν γραφικά σπίτια, μικρά μαγαζιά καθώς και γκαλερί αλλά και υπαίθρια έργα τέχνης. Στην είσοδο της πόλης θα δεις μεγάλες εκτάσεις τις οποίες οι ντόπιοι τις χρησιμοποιούν για το αγαπημένο τους χόμπι, το πετάνκ.

Antibes

Η Antibes (Αντίπολις στα Ελληνικά) είναι παραθαλάσια πόλη, ανάμεσα στις Κάννες και τη Νίκαια. Στην Antibes ξεχωρίζει το μουσείο Picasso. Στεγάζεται στο σπίτι στο οποίο έζησε για έξι μήνες ο σπουδαίος Ισπανός ζωγράφος.

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Στη Νίκαια (όπως και σε όλη τη Γαλλία) ταξιδεύεις με ταυτότητα. 
  • Δεν υπάρχει έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, αν επιλέξεις να πας στο Μονακό
  • Σε ότι αφορά το κινητό, χρησιμοποιείς κανονικά -και χωρίς επιβάρυνση- το πρόγραμμα φωνής και δεδομένων του παρόχου σου. 
  • Νίκαια κωδικός κλήσης: +33-4
  • Διαφορά ώρας (με Ελλάδα): -1
  • Αν ταξιδέψεις στη Νίκαια καλοκαίρι, να είσαι προετοιμασμένος για πολλή ζέστη και πολλή υγρασία. Το αντιηλιακό και τα γυαλιά ηλίου θα σου φανούν άκρως απαραίτητα. Το ίδιο και το μαγιώ.
  • Ασχέτως εποχής, να έχεις πάντα μαζί σου ομπρέλα και αθλητικά παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα.
  • Παρά τα όσα ίσχυαν κάποτε περί της χρήσης Αγγλικών στη Γαλλία, προσωπικά δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα όπου χρειάστηκε να μιλήσω.

 

Επιστροφή στην κορυφή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *