Μετάλλαξη Omicron: Νέα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα -

Μετάλλαξη Omicron: Νέα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα

Omicron Ελλάδα
Φωτογραφία: Adobe Stock

Με σκοπό τον περιορισμό διασποράς της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, αποφασίστηκε πως όλοι οι εισερχόμενοι στη χώρα επισκέπτες πρέπει να διαθέτουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid τεστ 24 ωρών. Το μέτρο ισχύει από τις 6πμ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6πμ της 10 Ιανουαρίου 2021. Update 9/1/22: Το μέτρο παρατείνεται -ως έχει- μέχρι και τις 24/1/2022.

Εδώ και δύο μέρες κυκλοφορούσαν φήμες και δημοσιεύματα γύρω από το θέμα. Τελικά οι φήμες έγιναν πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εχθές και επισημοποιήθηκαν σήμερα με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όλοι οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα επισκέπτες πρέπει να διαθέτουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή αρνητικό rapid τεστ 24 ωρών. Το μέτρο αυτό κατά της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, αφορά εισερχόμενους επισκέπτες ηλικίας 5 ετών και άνω, εμβολιασμένους ή μη. Επίσης, ισχύει για κάθε μορφής μέσο εισόδου στη χώρα (αεροπλάνο, αυτοκίνητο, καράβι). Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν ως επιπρόσθετα της υποχρέωσης συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) από το travel.gov.gr.

Αναλυτικά, τη σχετική ΚΥΑ γύρω από τα έκτακτα μέτρα κατά της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα θα τη βρεις εδώ. Περισσότερες ειδήσεις γύρω από τον covid-19 στο World Travel Stories θα βρεις εδώ.

(υ.γ. οι 72 ώρες (για το PCR τεστ) και οι 24 ώρες (για το rapid τεστ) υπολογίζονται με βάση την ώρα εισόδου στην Ελλάδα και όχι με βάση την ώρα αναχώρησής σου από το όποιο μέρος  βρίσκεσαι)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *