Κρητικός, Κάντζα - World Travel Stories

Κρητικός, Κάντζα

Κρητικός Κάντζα

Υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείς να φας καλό (λιγότερο ή περισσότερο) κρέας αλλά μόνο ΕΝΑ είναι το καλύτερο και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ο Κρητικός στην Κάντζα. Σε μία υπερυψωμένη μονοκατοικία με αυλή στην οδό Αιόλου 49 της Κάντζας και χωρίς καν να έχει ταμπέλα σήμανσης, τα αδέλφια Δογιάκη (ο Σταύρος στη σάλα και ο αδελφός του Νίκος στην κουζίνα) θα σε κάνουν να ξεχάσεις το ποιός είσαι!

Θα ξεκινήσεις επιλέγοντας ορεκτικά από το δίσκο και τηγανιτά κολοκυθάκια-μελιτζάνες και πατάτες. Μέχρι να έρθει το κυρίως κρέας πρέπει να δοκιμάσεις τρελούς κρεατομεζέδες όπως άπαιχτα μπιφτέκια, λουκάνικο, συκώτι μοσχαρίσιο και νεφράκια ενώ -αν πας Σαββατοκύριακο- θα βρεις επιπλέον εξαιρετικό σιδηρόδρομο και κοκορέτσι! Και πάμε στο κυρίως μενού το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικές τεράστιες μπριζόλες σε δύο μεγέθη και τρεις διαφορετικές εκδοχές (rib eye, t-bon, σπαλομπριζόλα), απίστευτα ζουμερές χοιρινές μπριζόλες (και αυτές σε δύο μεγέθη) και τα απόλυτα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος που όμοιά τους δεν έχεις φάει πουθενά!

Θα συνοδέψεις το φαγητό σου με κρασί που εμφιαλώνεται ειδικά για τον Κρητικό (πολύ καλές προτάσεις τόσο στο λευκό όσο και στο κόκκινο. Μέχρι πρότεινος είχαν και παλαιωμένα κόκκινα τα οποία ήταν εξαιρετικά αλλά…τελείωσαν).

Χρήσιμες πληροφορίες

-Η αυλή του Κρητικού (γεμάτη καμέλιες και γαρδένιες και κάτω από τα πεύκα) είναι όλα τα λεφτά για το καλοκαίρι

-Λειτουργεί κάθε βράδυ πλην Κυριακής. Σάββατο και το μεσημέρι (εκτός της θερινής περιόδου)

-Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106659061 (κράτηση απαραίτητη, ειδικά για μεσημέρι Κυριακής και βράδυ Σαββάτου). Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη Facebook σελίδα.

Συμπέρασμα: Έχω φάει κρέας σε πολλά μέρη. Με ευκολία δηλώνω πως ο Κρητικός είναι οτι καλύτερο έχω δοκιμάσει ως σήμερα! Must τα παϊδάκια ενώ αν σου αρέσει το χοιρινό, προτίμησε οπωσδήποτε τη χοιρινή μπριζόλα και θα με θυμηθείς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *