Γαστροδρόμιο Εν’ Ολύμπω, Λιτόχωρο

Γαστροδρόμιο Εν’ Ολύμπω, Λιτόχωρο

Το Γαστροδρόμιο Εν’ Ολύμπω βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, περίπου μία ώρα πριν τη Θεσσαλονίκη. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Ανδρέας Γάβρης έχει δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο θα φας εξαιρετικό φαγητό, θα επιλέξεις κρασί από μία ατελείωτη και εξαιρετικά δομημένη λίστα κρασιών και θα φύγεις λέγοντας “ναι εδώ θέλω να ξανάρθω!”

Για το Γαστροδρόμιο είχα ακούσει πάρα πολλά θετικά σχόλια από πάρα πολλούς. Το δοκίμασα για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2015, καθ’ οδόν για Θεσσαλονίκη και η δεύτερή μου επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Επειδή είχαμε οδήγηση ως τη Βουλγαρία και ήδη μας είχε πιάσει νύστα, αποφασίσαμε ούτε να φάμε αλλά ούτε να πιούμε πολύ. Από το τραπέζι μας λοιπόν παρέλασαν μία εξαιρετικά παρουσιασμένη χωριάτικη σαλάτα, οι κεφτέδες σε λεμονάτη σάλτσα και τα χτένια τηγανισμένα σε βούτυρο. Επιπλέον πήραμε και κάποιες επιλογές τυριού. Όλα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με ένα εξαιρετικό Trebiano του Κούρτη από το νομό Πιερίας. Ειλικρινά οτι και να πω για αυτά που φάγαμε είναι λίγο. Οι γεύσεις όλες εξαιρετικές, τόσο που σε έκαναν να λες “φέρε άλλη μία μερίδα!”. Τα δε τυριά για το κλείσιμο, πραγματική απόλαυση!

Για εμένα το Γαστροδόμιο αποτελεί την καλύτερη πρόταση εστιατορίου ελληνικής κουζίνας εκτός Αθήνας! Τόσο απλά…

Το site του εστιατορίου είναι αυτό. Εδώ μπορείς να δεις το τρέχον μενού ενώ εδώ να χαζέψεις την εξαιρετική λίστα κρασιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας το 2352021300.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *