Αερομεταφορές και Covid-19: ειδήσεις (21/4) - World Travel Stories

Αερομεταφορές και Covid-19: ειδήσεις (21/4)

Αερομεταφορές και Covid-19
Φωτογραφία: United Hub

Νέα και ειδήσεις από τις αερομεταφορές και πως αυτές επηρεάζονται από τον Covid-19.

Να ξεκινήσουμε με τη δική μας Aegean Airlines. Επειδή ενδεχομένως να έχεις απορίες γύρω από το τι ισχύει με τα κουπόνια (credit vouchers) που δίνει η εταιρεία, διάβασε εδώ επ’ ακριβώς τι μπορείς να κάνεις, τι να περιμένεις και ποιά η διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την Aegean Airlines θα βρεις εδώ.

Από εκεί και πέρα, σε άλλες ειδήσεις που σχετίζονται με τον Covid-19 και τις αερομεταφορές, διαβάζουμε οτι:

H Αμερικανική United φέρεται να πούλησε 22 αεροσκάφη της στην Τράπεζα της Κίνας, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστό. Αναλυτικά εδώ. Παράλληλα ανακοίνωσε και περικοπές των υπερατλαντικών της δρομολογίων για το καλοκαίρι του 2020. Αναλυτικά εδώ.

αερομεταφορές και Covid-19
Φωτογραφία: Virgin Atlantic

H Virgin Atlantic του Sir Richard Branson φαίνεται οτι αντιμετοπίζει τεράστια προβλήματα και φαίνεται οτι ζήτησε βοήθεια από τη Βρετανική κυβέρνηση ύψους 500εκ λιρών (με τη μορφή κανονικού δανείου και όχι δανεικών και αγύριστων χρημάτων). Μάλιστα φημολογείται οτι ο Branson πρότεινε να μπει ως υποθήκη του δανείου αυτού το ιδιόκτητο νησί του στην Καραϊβική. Πληροφορίες εδώ.

Η Virgin Australia (θυγατρική της Virgin Atlantic) μπήκε σε καθεστός -όπως ονομάζεται στην Αυστραλία- εθελοντικής διαχείρισης (το Αυστραλιανό ισοδύναμο της χρεοκοπίας) και αποτελεί τη μεγαλύτερη ως τώρα αεροπορική που κατεβάζει ρολά ως θύμα του Covid-19. Σε λίγο καλύτερη κατάσταση η SAA (South African Airways) της Νοτίου Αφρικής.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους Norwegian αντιμετοπίζει τεράστιο πρόβλημα καθώς τέσσερις θυγατρικές της οι οποίες αυτές προσλαμβάνουν και μισθοδοτούν τα πληρώματα και τους πιλότους, χρεοκόπησαν.

Όπως βλέπεις, τα προβλήματα είναι αρκετά και αρκετά σημαντικά και σήμερα που γράφω αυτό το κείμενο δεν υπάρχει καμία ένδειξη του πότε η κατάσταση θα καλυτερέψει σε οτι αφορά τον Covid-19, προκειμένου οι αερομεταφορές να αρχίσουν κάπως να παίρνουν τα επάνω τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *