Αερομεταφορές και Covid-19: ειδήσεις (1/5) - World Travel Stories

Αερομεταφορές και Covid-19: ειδήσεις (1/5)

αερομεταφορές και Covid-19
φωτογραφία: Heathrow Airports Limited

Οι αερομεταφορές πλήτονται σφοδρά από τον Covid-19. Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις που αφορούν τον τομέα έχουν ως εξής:

American, Delta & United καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες των. Η υποχρεωτική αυτή χρήση μάσκας έχει ισχύ από 11 Απριλίου για την American Airlines και από 4 Απριλίου για τις άλλες δύο.

Το αεροδρόμιο Heathrow ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους και έκανε εκτίμηση για τον μήνα Απρίλιο, προβλέποντας πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 97%. Περισσότερα εδώ.

αερομεταφορές Covid-19
Φωτογραφία: Lufthansa

Ο Γερμανικός κολοσσός Lufthansa αντιμετοπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα εξ’ αιτίας του Covid-19 και τις τελευταίες μέρες είχε ακουστεί οτι η Γερμανική κυβέρνηση θα προσέφερε σανίδα σωτηρίας στον αερομεταφορέα της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ, η Lufthansa εξετάζει το ενδεχόμενο της τεχνιτής χρεοκοπίας προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη και τις οφειλές της. Παράλληλα -και σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ– η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με το συνδικάτο των πιλότων της για μείωση των αποδοχών των τελευταίων κατά 45%.

Έχουμε μόλις μπει στο Μάϊο και τα προβλήματα στις αερομεταφορές από τον Covid-19 παραμένουν ιδιαίτερα έντονα σε όλον τον κόσμο. Η κατάσταση όπως βλέπεις είναι ιδιαίτερα ρευστή και λογικά αναμένονται και περεταίρω εξελίξεις τις προσεχείς μέρες και εβδομάδες. Το World Travel Stories παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σε ενημερώσει άμεσα.

 

Περισσότερες ειδήσεις για θέματα που αφορούν τον Covid-19 θα διαβάσεις εδώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *