Άρση περιορισμών για ταξίδια προς ΗΠΑ - World Travel Stories

Άρση περιορισμών για ταξίδια προς ΗΠΑ

άρση περιορισμών ταξίδια ΗΠΑΣύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, από το Νοέμβριο αναμένεται να έχουμε άρση των περιορισμών για ταξίδια προς τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος σε ταξιδιώτες Ευρωπαϊκών χωρών (μαζί τους και η Ελλάδα) αρκεί να πληρούν τα εξής δύο:

  1. είναι εμβολιασμένοι και
  2. να εμφανίσουν αρνητικό covid1-9 τεστ, έως και τρεις ημέρες πριν το ταξίδι.

Τα εμβόλια που θα γίνονται δεκτά είναι τα: AstraZeneca (και CoviShield), Johnson & Johnson (Janssen), Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm και Sinovac.

Τα μέτρα για την άρση των περιορισμών για τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου. Υπάρχει ωστόσο ενδεχόμενο 10ήμερης παράτασης, προκειμένου να τακτοποιηθούν όλα όσα χρειάζεται.

Πριν κλείσεις το οτιδήποτε (πτήση, ξενοδοχείο, πακέτο διακοπών κλπ), βεβαιώσου πως τα παραπάνω είναι επίσημα και ισχύουν. Μέχρι και τη στιγμή δημοσίευσης του άρθρου, οι πληροφορίες προέρχονται από δημοσιογραφικές πηγές και όχι από επίσημη κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ. Επίσημη πληροφόρηση γύρω από υγειονομικού ενδιαφέροντος θέματα για ταξίδια προς ΗΠΑ θα βρεις εδώ, ενώ εδώ θα βρεις όλη τη θεματολογία του World Travel Stories γύρω από τον Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω αφορούν το καθαρά υγειονομικό σκέλος. Σε ότι αφορά το καθαρά ταξιδιωτικό σκέλος, παραμένει η υποχρέωση για έκδοση ESTA σε κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *