Άρση διαδικασιών εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο - World Travel Stories

Άρση διαδικασιών εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Άρση διαδικασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φωτογραφία: Adobe Stock

Με σχετική δημοσίευση στο GOV.UK, ανακοινώνεται πως από τις 18 Μαρτίου και ώρα 6πμ (Ελλάδος) υπάρχει άρση διαδικασιών & περιορισμών εισόδου στη χώρα (όλων ανεξαιρέτως). Αυτή η άρση διαδικασιών ισχύει τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες. Παράλληλα, οι British Airways & Virgin Atlantic καθώς και το αεροδρόμιο του Heathrow αίρουν με τη σειρά τους την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τις 16 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά για την άρση διαδικασιών, από  18/3 (6πμ Ελλάδος), ο ταξιδιώτης προς οποιαδήποτε πόλη του ΗΒ δεν θα χρειάζεται να κάνει τεστ πριν ή μετά την άφιξή του στη χώρα. Επίσης, δεν θα χρειάζεται να συμπληρώνει και Passenger Locator Form (PLF). Τέλος, δεν υπάρχει και καμία έννοια καραντίνας.

Σε ότι αφορά την άρση χρήσης μάσκας, Το Heathrow εχθές δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η χρήση μάσκας εντός αεροδρομίου δεν θα είναι υποχρεωτική από τις 16 Μαρτίου και έπειτα. Υπάρχει ωστόσο σύσταση για χρήση μάσκας σε σημεία και χώρους που παρατηρείται έντονος συνωστισμός. Ως συνέχεια της ανακοίνωσης αυτής ήρθε και η ανακοίνωση των British Airways & Virgin Atlantic οι οποίες ανακοινώνουν πως η χρήση μάσκας στις πτήσεις τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική εφ’ όσον υπάρχει ανάλογο μέτρο στον προορισμό που πάει η πτήση. Το μέτρο αυτό είναι εφαρμόσιμο από 16/3 για την BA. Η Virgin μίλησε για σταδιακή εφαρμογή του χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.

Όπως βλέπεις, η άρση διαδικασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (έναν εκ’ των δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών προορισμών της Ευρώπης) είναι πρακτικά καθολική. Σε συνδυασμό με τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας στο Heathrow ή την BA, επαναφέρεται η κατάσταση (περίπου) του 2019. Ωστόσο -και ξέχωρα από το τι λέει ο νόμος- φέρσου υπεύθυνα σε ότι αφορά τη χρήση της μάσκας. Είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *